6.7 C
România
24 octombrie 2021
APARTAMENTE BUCURESTI
Economie

Preturile la apartamente sunt in scadere in Bucuresti, dar in crestere in Iasi si Cluj

Preturile la apartamente sunt in scadere in Bucuresti, dar in crestere in alte orase din tara precum Iasi si Cluj-Napoca. Datele publicate, vineri, de portalul imobiliare.ro arata ca preturile apartamentelor din Bucuresti s-au diminuat cu 1,2% in luna august, ceea ce a contribuit decisiv la scaderea pretului mediu la nivel national, dar au continuat sa creasca in alte orase mari din Romania, in special in Iasi si Cluj-Napoca.

In conditii normale de piata, activitatea de tranzactionare pe piata locuintelor tinde sa fie mai scazuta in august, fiind o perioada in care multi romani isi programeaza concediile, potrivit raportului.

”In acest context, apartamentele disponibile spre vanzare la nivel national (atat noi, cat si vechi) s-au ieftinit, potrivit indicelui Imobiliare.ro, cu 1,2% luna trecuta, de la 1.212 euro pe metru patrat util (la finele lui iulie), pana la 1.197 de euro pe metru patrat util”, se arata in raport.

Insa, tendinta de scadere nu a fost resimtita in toate marile orase ale tarii: dintre centrele regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, doar doua au inregistrat scaderi de preturi in perioada analizata (cea mai notabila in Capitala), iar in celelalte au avut loc cresteri.

In Bucuresti, pretentiile vanzatorilor de apartamente s-au diminuat cu 1,2% luna trecuta, de la 1.318 la 1.302 euro pe metru patrat util.

In Iasi a avut loc, potrivit indicelui Imobiliare.ro, cea mai mare crestere a pretului mediu solicitat de catre vanzatorii de apartamente. Astfel, in ultima luna de vara, pretentiile proprietarilor s-au majorat cu 2,9%, de la 1.016 la 1.045 de euro pe metru patrat.

In Cluj-Napoca, asteptarile vanzatorilor de locuinte au crescut, la modul general, cu 0,9% pe parcursul lui august, ajungand la o medie de 1.525 de euro pe metru patrat util (fata de 1.511 euro pe metru patrat util la finele lunii precedente).

In Brasov, indicele Imobiliare.ro a inregistrat un parcurs descendent al preturilor luna trecuta. Astfel, apartamentele scoase la vanzare aici s-au ieftinit, per ansamblu, cu 0,8%, de la 1.071 la 1.062 de euro pe metru patrat util.

In Constanta, preturile apartamentelor au consemnat, per ansamblu, o tendinta usor ascendenta in luna august – un avans de 0,2%, de la 1.139 la 1.141 de euro pe metru patrat util.

In Timisoara a avut loc o usoara crestere a pretului mediu solicitat de catre vanzatori, respectiv un plus de 0,3%, de la 1.200 la 1.204 euro pe metru patrat util.

Stiri pe aceeasi tema

Agnes Jansen, olandeza care face agricultura BIO langa Sibiu. Gustul rosiilor frantuzesti produse pe pamant romanesc este unic

Cristiana Petrariu Bota

Ce ascunde plafonarea pretului gazelor la 55 de lei/Mwh. De ce Teodorovici si Valcov pot ingropa securitatea energetica a Romaniei

Ioana Badulescu

Leul a incheiat saptamana la un nou minim istoric in fata euro

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult