Preturile la carburanti vor fi monitorizate printr-un sistem special creat de Guvern
Economie

Preturile la carburanti vor fi monitorizate printr-un sistem special creat de Guvern

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un Memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preturilor pentru carburanti. Platforma de monitorizare a preturilor pentru carburanti, instrument similar Monitorului preturilor in domeniul de retail alimentar, va conduce la transparentizarea pietei pentru consumatori, astfel incat acestia sa poata alege carburantii auto cu cel mai bun raport pret-calitate.

Cresterea transparentei pentru consumatori ar putea accentua gradul de concurenta pe piata comercializarii cu amanuntul de carburanti auto, cu implicatii benefice asupra pretului carburantilor, dar si asupra calitatii acestora, serviciilor oferite in statiile de distributie a carburantilor etc.

In vederea extinderii Monitorului preturilor si in domeniul carburantilor auto, se intentioneaza amendarea legii concurentei. Astfel, se va crea cadrul legal in baza caruia Consiliul Concurentei poate solicita date si informatii companiilor active pe piata, ceea ce va permite autoritatii de concurenta si monitorizarea activa a preturilor practicate de companiile petroliere.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF publica lista rusinii. Ai datorii la stat de peste 100 de lei? Vei aparea pe lista neagra a Fiscului

Cristiana Petrariu Bota

RCS & RDS: Oferta de ultima ora la abonamente RCS & RDS, valabila si pentru abonatii Digi Mobil

Cristiana Petrariu Bota

Dacia si Renault au inregistrat vanzari record in Franta. Modelul Sandero este vehiculul cel mai vandut clientilor persoane fizice

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult