Preturile la carburanti vor fi verificate de Consiliul Concurentei. Se va interveni daca vor fi constatate cresteri nejustificate

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 19, 2017 19:00

Preturile la carburanti vor fi verificate de Consiliul Concurentei. Se va interveni daca vor fi constatate cresteri nejustificate

Preturile la carburanti vor fi verificate de Consiliul Concurentei, urmand a se interveni daca vor fi constatate cresteri nejustificate si excesive. Presedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că în această perioadă au fost intensificate controalele pentru a verifica prețurile ca urmare a creșterii accizei la carburanți.

Bogdan Chiritoiu a menționat că, după aproximativ o lună, va decide dacă se impune intervenția Consiliului Concurenței.

“Urmărim constant evoluția pieței de carburanți. Am intensificat în această perioadă controalele. Strângem prețurile de la toate companiile, cele pe care le-au practicat înainte de creșterea accizei și cele pe care le practică acum după creșterea accizei. Am făcut un lucru similar când s-a redus TVA să vedem cum au evoluat prețurile, întâi la pâine și apoi la alimente. Același lucru îl facem în momentul de față la carburanți. Dacă vom avea semnale că s-a profitat de ocazie pentru a avea creșteri excesive, nejustificate de preț, atunci o să intervenim. Momentan strângem date”, a afirmat, marți, la Senat, Chirițoiu.

El a explicat că vrea să creeze o platformă unde cetățenii să identifice benzinăriile cu cele mai mici prețuri din proximitatea lor.

“Vrem să creăm și o platformă prin care să poată consumatorii să identifice benzinăriile cu cele mai mici prețuri din proximitatea lor. În felul ăsta să intensificăm concurența între lanțurile de benzinării”, a adăugat Chirițoiu.

La sfârșitul lunii august, Guvernul a aprobat Ordonanța de modificare a Codului Fiscal și majorarea accizelor pentru benzină și motorină gradual, în două etape: cu 0,16 lei/litru, începând cu 15 septembrie 2017, și cu încă 0,16 lei/litru, începând cu 1 octombrie 2017, niveluri valabile până în anul 2022, inclusiv.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.