0.1 C
România
27 noiembrie 2021
Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a fost reconfirmat in functie
Social

Preturile la carburanti vor fi verificate de Consiliul Concurentei. Se va interveni daca vor fi constatate cresteri nejustificate

Preturile la carburanti vor fi verificate de Consiliul Concurentei, urmand a se interveni daca vor fi constatate cresteri nejustificate si excesive. Presedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că în această perioadă au fost intensificate controalele pentru a verifica prețurile ca urmare a creșterii accizei la carburanți.

Bogdan Chiritoiu a menționat că, după aproximativ o lună, va decide dacă se impune intervenția Consiliului Concurenței.

„Urmărim constant evoluția pieței de carburanți. Am intensificat în această perioadă controalele. Strângem prețurile de la toate companiile, cele pe care le-au practicat înainte de creșterea accizei și cele pe care le practică acum după creșterea accizei. Am făcut un lucru similar când s-a redus TVA să vedem cum au evoluat prețurile, întâi la pâine și apoi la alimente. Același lucru îl facem în momentul de față la carburanți. Dacă vom avea semnale că s-a profitat de ocazie pentru a avea creșteri excesive, nejustificate de preț, atunci o să intervenim. Momentan strângem date”, a afirmat, marți, la Senat, Chirițoiu.

El a explicat că vrea să creeze o platformă unde cetățenii să identifice benzinăriile cu cele mai mici prețuri din proximitatea lor.

„Vrem să creăm și o platformă prin care să poată consumatorii să identifice benzinăriile cu cele mai mici prețuri din proximitatea lor. În felul ăsta să intensificăm concurența între lanțurile de benzinării”, a adăugat Chirițoiu.

La sfârșitul lunii august, Guvernul a aprobat Ordonanța de modificare a Codului Fiscal și majorarea accizelor pentru benzină și motorină gradual, în două etape: cu 0,16 lei/litru, începând cu 15 septembrie 2017, și cu încă 0,16 lei/litru, începând cu 1 octombrie 2017, niveluri valabile până în anul 2022, inclusiv.

Stiri pe aceeasi tema

Simpozionul medical „Factori de Mediu versus Sanatatea Perinatala”, pe 24 si 25 noiembrie in Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Aproximativ 70 de trenuri sunt suspendate de CFR Calatori din cauza ninsorii viscolite

Ioana Badulescu

Bilant coronavirus, 25 septembrie: Numar crescut de infectari si de pacienti internati la ATI

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult