6.5 C
România
16 octombrie 2021
RCA 2015. PRETURI RCA 2015. SCUMPIRE EXPLOZIVA la polita RCA. Constanta va avea cele mai mari preturi
Economie

Preturile RCA, corelate cu valoarea daunelor produse de asigurati

Tarifele RCA vor fi corelate cu valoarea daunelor. Astfe, poliţele RCA vor fi calculate în functie de daunele produse de fiecare categorie de asiguraţi, a anunţat preşedintele Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, citat de zf.ro.

Acest lucru înseamnă că vor creşte sau se vor reduce în funcţie de numărul şi valoarea pagubelor provocate de şoferi. Până acum, tarifele poliţelor variau în funcţie de vârsta şi de istoricul accidentelor fiecărui şofer în parte. Modificarea normelor privind poliţele de răspundere civilă auto a fost făcută de ASF după protestele transportatorilor, de la sfârşitul anului trecut.

Totodată, autoritatea a decis ca asiguratorii să poată emite şi poliţe RCA care nu conţin carte verde, pentru vehiculele care nu pot circula în afara României. În această categorie se pot încadra mijloacele de transport în comun sau tractoarele cu regim special de înmatriculare.

Stiri pe aceeasi tema

Salariul minim nu creste la 1.200 lei. Motivul, anuntat de Ministerul Finantelor

Cristiana Petrariu Bota

FMI s-a opus taierii salariilor din 2010 si a cerut in schimb cresterea impozitelor pentru bogati

Cristiana Petrariu Bota

Cel mai bogat român îşi închide toate fabricile peste o lună

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult