21.1 C
România
26 septembrie 2022
DNA
Social

Prima candidatura pentru functia de procuror-sef al DNA: Paula Tanase, procuror la Parchetul din Galati

O primă candidatură pentru funcția de procuror șef al DNA. Este vorba despre Paula Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. 

Este a doua procedură de selecție pentru conducerea DNA. Niciunul dintre cei patru procurori care și-au depus candidatura la prima procedură nu a fost selectat, în urma interviurilor de la Ministerul Justiției.

Candidații pentru șefia DNA mai au timp să-și depună CV-urile și proiectele de management până în 24 august. Procurorii participanţi la selecţie vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei în perioada 3-5 septembrie.

Ministerul Justiţiei reaminteşte în ce constă interviul cu ministrul Justiţiei: prezentarea sintetică a unităţii/structurii pentru a cărei conducere participă la selecţie; identificarea unor eventuale disfuncţii şi vulnerabilităţi în activitatea unităţii/structurii pentru a cărei conducere participă la selecţie, precum şi a soluţiilor propuse pentru prevenirea şi înlăturarea acestora; – propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii manageriale a unităţii/structurii pentru a cărei conducere participă la selecţie; compatibilitatea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere, întocmit de procurorul participant la selecţie cu rolul şi funcţiile Ministerului Public; verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, vizând, în esenţă, capacitatea de organizare, asumarea responsabilităţilor, rapiditatea în luarea deciziilor, rezistenţa la stres, autoperfecţionarea, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung, iniţiativa în modernizarea managementului unităţii/structurii, capacitatea de adaptare rapidă, capacitatea de relaţionare şi comunicare, capacitatea şi disponibilitatea de a lucra în echipă şi de a colabora cu colegii; prezentarea viziunii asupra modului în care înţelege să organizeze instituţia în vederea îndeplinirii atribuţiilor constituţionale de promovare a intereselor generale ale societăţii şi apărării ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor; prezentarea viziunii cu privire la atribuţiile funcţiei pentru care participă la selecţie în ceea ce priveşte coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii.

La prima procedură de selecție, cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Related posts

Kovesi, spionata de agenti Mossad. Cine se afla in spatele spionarii sefei DNA

Lucy Ionesco

NUMERE LOTO 6/49 din 6 Decembrie. Rezultatele loto de Mos Nicolae

Lucy Ionesco

Militari raniti din Armata Romaniei au participat la London Marathon

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult