PRIMA CASA 2015 S-A MODIFICAT DE LA 1 OCTOMBRIE

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 6, 2015 23:28

PRIMA CASA 2015 S-A MODIFICAT DE LA 1 OCTOMBRIE

PRIMA CASA 2015: Prima Casa se modifica. Potrivit unor noi modificari legislative la programul PRIMA CASA, care au intrat in vigoare la 1 octombrie 2015, beneficiarii isi pot cumpara o locuinta mai scumpa, cu suprafata utila mai mare, prin intermediul aceluiasi program.

PRIMA CASA 2015: Singura conditie este ca imobilul achizitionat initial sa fie instrainat prin vanzare-cumparare cel mai tarziu pana la data incheierii noului contract prin programul PRIMA CASA. Totodata, plafoanele anuale de garantare vor fi gestionate in sistem “revolving”, astfel incat se va asigura continuitatea programului.

Plata garantiei se va efectua in maximum 90 de zile de la formularea cererii de plata si nu in maximum 90 de zile de restanta, ca pana acum, se arata intr-un comunicat al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM)

PRIMA CASA 2015: De asemenea, a fost detaliata modalitatea in care finantatorii pot renunta la cererile de plata, precum si posibilitatea repunerii beneficiarului in drepturile si obligatiile aferente contractelor de credit si de garantare, dupa ce plata garantiei a fost efectuata.

Salariu minim brut pentru angajatori la fiecare loc de munca acordat tinerilor

Retragerea cererii de plata se poate efectua pana in penultima zi de efectuare a platii valorii de executare a garantiei de catre MFP, beneficiarul putand recurge o singura data la aceasta facilitate.

PRIMA CASA 2015: In plus, oamenii vor avea posibilitatea achizitionarii unei noi locuinte in cadrul Prima Casa, cu suprafata utila mai mare sau cu o valoare mai mare decat locuinta achizitionata/construita initial prin program. Conditia este ca locuinta achizitionata sau construita initial sa fie instrainata prin vanzare-cumparare cel mai tarziu pana la data incheierii noului contract, iar creditul acordat initial in cadrulpProgramului sa fie lichidat pana la data incheierii contractului de vanzare-cumparare a noii locuinte.

PRIMA CASA 2015: Totodata, plafoanele anuale de garantare vor fi gestionate in sistem “revolving”, astfel incat se va asigura continuitatea programului.

Sumele eliberate ca urmare a rambursarilor creditelor acordate in cadrul Programului la scadenta sau anticipat, precum si ca urmare a lichidarii creditelor acordate initial pentru a achizitiona/construi o noua locuinta in cadrul Programului, vor reintregi plafonul total al garantiilor si se vor utiliza de catre finantatori pentru acordarea de noi garantii.

PRIMA CASA 2015: A fost reglementata si situatia de preluare/cedare a locuintei si a finantarii garantate, respectiv situatia in care sotia sau sotul preia sau cedeaza dreptul de proprietate dobandit prin achizitionarea/construirea unei locuinte in cadrul programului, ca urmare a adoptarii regimului matrimonial al separatiei de bunuri, prin conventie matrimoniala.

Pana in prezent, au fost acordate peste 157.000 de garantii, in valoare totala de peste 13 miliarde de lei, pentru sustinerea de finantari destinate achizitionarii/constructiei de locuinte in cadrul Programului Prima casa, de peste 26 de miliarde de lei.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.