PRIMA CASA 2020
Economie

PRIMA CASA 2016. Plafonul de garantii a fost suplimentat, la propunerea Ministerului de Finante

PRIMA CASA 2016. Plafonul de garantii pentru programul PRIMA CASA 2016 ar putea fi suplimentat, la propunerea Ministerului de Finante. Asta dupa plafoanele alocate bancilor pentru Prima Casa pe anul 2016 au fost terminate, programul fiind cel mai de succes program guvernamental.

Pana la 1 mai 2016 au fost acordate, in cadrul programului PRIMA CASA, un numar de 13.100 de garanţii în valoare de 1,2 mld. lei faţă de perioada similară a anilor 2015 şi 2014, în care au fost acordate garanţii în valoare de aproximativ 668 mil.lei, respectiv 536 mil. lei.

„Programul Prima Casă este probabil cel mai de succes program guvernamental. De la momentul inițierii sale, în 2009, până la data de 1 mai 2016 au fost acordate peste 178.000 de garanții, reprezentând un volum total de garantare de circa 15 miliarde de lei, aferent unor finanțări în valoare de 29,8 miliarde de lei. Rata de neplată în cadrul Programului este de 0,34% din total credite acordate.

Inițiativa legislativă parlamentară privind darea în plată, aprobată prin Legea nr. 77/2016, după reexaminare, a creat o incertitudine mare atât în privința aplicabilității legii asupra creditelor contractate prin Programul Prima Casă, cât și din perspectiva impactului acestei legi asupra pieței imobiliare și pieței creditului ipotecar. Acești factori au condus la o cerere foarte mare pentru acordarea de garanții în cadrul Programului în primele patru luni ale anului 2016″, precizează Ministerul Finanţelor Publice.

Ministerul Finanţelor Publice va monitoriza indicatorii pieţei creditelor ipotecare pentru persoane fizice în perioada imediat următoare şi va anunţa în curând strategia pe termen mediu privind derularea programului Prima Casă.

Stiri pe aceeasi tema

Bianca Tudor, fondatoarea Elite Business Women, sustine infiintarea primului centru de antreprenoriat feminin din Romania, care va activa la Constanta: Vom organiza ateliere de antreprenoriat, vom oferi resurse utile

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE 2017 – 2018. Noua lege a salarizarii este aproape gata. Salariile vor fi majorate de la 1 iulie

Ioana Badulescu

Premierul Tudose participa la Trade Winds, cel mai mare eveniment de promovare comerciala organizat de Departamentul Comertului al SUA

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult