PRIMA CASA 2020
Breaking News Economie

PRIMA CASA 2020. Plafonul garantiilor a fost stabilit la 2 miliarde de lei. Statul va suporta 50% din valoarea finantarii in cazul locuintelor noi

PROGRAMUL PRIMA CASA 2020 – Plafonul garantiilor ce pot fi emise, in acest an, pentru creditele din programul Prima Casa este de doua miliarde de lei, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, aflat in dezbatere publica. Aceasi suma a fost alocata si in 2019.

De la lansarea Programului, in 2009, pana la sfarsitul anului trecut, au fost acordate peste 250.000 de garantii, in valoare totala de aproximativ 21 de miliarde de lei.

Pana in prezent, au fost executate aproape 900 de garantii, in valoare de peste 70 de milioane de lei.

Rata creditelor neperformante este de aproximativ 0,4 la suta din totalul creditelor acordate prin programul Prima casa.

Ce comisioane va trebui sa platesti pentru programul Prima Casa in 2020:

Comisionul unic de analiza – 0,15% pe an din valoarea promisiunii de garantare emise de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).
Comisionul de gestiune a garantiilor – 0,40% pe an calculat la soldul garantiei statului (aici s-a inregistrat o scadere fata de comisionul pe care trebuia sa-l platesti in 2019, de 0,45%).

Ce beneficii iti aduce programul Prima Casa in 2020

Acest program aduce o serie de beneficii celor interesati sa-si cumpere sau sa-si construiasca o locuinta.

In esenta, statul garanteaza in proportie de 40% sau 50% creditul pe care il faci. Statul va suporta 50% din valoarea finantarii in cazul locuintelor noi: din aceasta suma se scad dobanzile, comisioanele si spezele bancare. Prin locuinta noua se inteleg acele imobile care au fost finalizate/consolidate cu maxim cinci ani inainte de depunerea cererii de creditare.

In cazul celorlalte locuinte din cadrul programului Prima Casa in 2020, statul va oferi 40% din valoarea finantarii.

Cumparatorul va trebui sa vina de acasa cu un avans de 5% din pretul locuintei, daca valoarea ei nu depaseste plafonul maxim acceptat.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintia Romaniei, despre rectificarea bugetara a Guvernului: Un sabotaj grosolan, un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD

Ioana Badulescu

BUGETUL pe 2014, finalizat de Guvern. Cei mai multi bani se duc la Educatie

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Energiei cere Romgaz sa asigure stocurile de gaze pentru iarna 2015-2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult