Codul Muncii ar putea fi modificat, astfel incat ziua de vineri sa aiba 6 ore de munca si nu 8
Social

PRIMA CHIRIE. Cati bani ofera Guvernul ca prima de relocare pentru somerii care se angajeaza

Programul PRIMA CHIRIE a fost aprobat de Guvern in sedinta de miercuri si presupune o prima de relocare pentru somerii care isi gasesc un loc de munca. Cabinetul Grindeanu a modificat si completat Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in scopul incurajarii in munca a somerilor.

Astfel, se acordă o primă de relocare persoanelor înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea de domiciliu sau reședință și ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia.

Prima de relocare este acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj și este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (plata chiriei și a utilităților) în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 de lei.

Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare nu depășesc suma de 5000 lei/lună, în situația în care sunt singure sau împreună cu familiile acestora, și care se încadrează în muncă pentru o perioadă de cel puțin 12 luni. Prima de relocare se acordă lunar, pe o perioadă de 36 de luni.

Prima de relocare se acordă la cerere și nu se cumulează cu prima de încadrare sau cu prima de instalare, prevăzute în legislație.

Stiri pe aceeasi tema

ACCIDENT AUTOCAR PERSANI, BRASOV. Elevii din ansamblul HORA erau de la Colegiul de Arta Octav Bancila din Iasi

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE LOTO 16 MARTIE 2014. Fara castigatori la prima categorie!

Bogdan

Ancheta accidentului in care a murit politistul Bogdan Gigina, verificata de CSM

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult