Prima scoala de voluntariat din Romania isi incepe cursurile in luna martie
Social

Prima scoala de voluntariat din Romania isi incepe cursurile in luna martie

România va avea pentru prima dată o școală de voluntariat, cursurile adresându-se, pentru început, liceenilor din București care sunt interesați să afle ce înseamnă voluntariatul și spre ce domeniu se pot îndrepta. Prima scoala de voluntariat din Romania isi va incepe cursurile in luna martie.

În plus, o platformă online pune în contact aproape 5.000 de voluntari cu peste 400 de ONG-uri, în cea mai mare comunitate de acest gen existentă la noi în țară. Dincolo de experiența unică de viață și dezvoltarea personală, voluntariatul ajută și la CV, fiind recunoscut ca experiență profesională. Voluntarii primesc oferte de voluntariat, atunci când ele apar, conform intereselor lor.

În momentul de față sunt aproape 5.000 de voluntari și 440 de organizații, pe cea mai mare platformă dedicată voluntarilor și ONG-urilor din România – hartavoluntariatului.ro. Este coordonată de o tânără de 29 de ani, care ea însăși a fost voluntar de la 15 ani. Acum, prin fundația VOLUM, a lansat prima școală de voluntariat de la noi din țară.

Până pe 9 februarie recrutează voluntari care vor merge în 12 licee din București și îi vor învăța pe adolescenți ce presupune voluntariatul. Cursurile vor avea loc la orele de dirigenție. Ea spune că este vorba despre un modul de 3 ateliere pe tematici precum voluntariat, cetățenie activă, învățare prin voluntariat, care îi va ajuta pe tineri să-și îmbunătățească partea de experiență profesională prin voluntariat.

Cursurile Școlii de Voluntariat vor începe în luna martie, iar adulții sunt așteptați și ei să se implice, pe hartavoluntariatului.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Papa Francisc, ultima zi in Romania: Preacurata Fecioara Maria sa reverse ocrotirea ei asupra tuturor cetatenilor Romaniei. Sapte episcopi martiri au fost beatificati pe Campia Libertatii de la Blaj

Cristiana Petrariu Bota

Un spital model! Se afla intr-un orasel din Romania, iar fiecare pacient are o trusa unica

Bogdan

Adevarul despre povestea Denisei, fetita ghid de la Pestera Muierilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult