SPITAL METROPOLITAN
Breaking News

Primaria Bucuresti si autoritatile din Ilfov vor construi un spital metropolitan cu 2.000 de paturi

Gabriela Firea, edilul Capitalei, a declara marti ca primaria pe care o conduce si autoritatile din judetul Ilfov vor finanta construirea unui spital metropolitan cu 2.000 de paturi, ale carui costuri se vor cifra in jurul sumei de 300 milioane de euro, motivatia principala fiind nivelul de suprasolicitare a unitatilor medicale din aceasta regiune.

 

„Primaria Capitalei doreste sa preia in administrare Centura Capitalei, sa o finanteze, sa o finalizeze. De asemenea, (…) ca si proiecte, municipiul Bucuresti impreuna cu judetul Ilfov intentionam, si am inclus deja primele sume in bugetul actual, construirea unui spital metropolitan, care sa deserveasca pacientii din municipiul Bucuresti si din judetul Ilfov, care sa contina circa 2.000 de paturi si care va costa circa 300 de milioane de euro”, a spus Firea cu ocazia depunerii juramantului de catre noul prefect al Capitalei, Adrian Petcu, si cel al judetului Ilfov, Marius Cristian Ghincea, potrivit Agerpres.

Firea a precizat ca acest spital este foarte necesar, deoarece in judetul Ilfov exista un singur spital, care este subdimensionat. „Acest spital este foarte necesar, deoarece pentru pacientii din Ilfov exista un singur spital, care are un numar mic de paturi si intotdeauna este sufocat si foarte aglomerat, iar la Primaria Capitalei sunt in administrare 19 spitale, care de asemenea au sectii suprasolicitate si foarte incarcate. Am facut aceasta evaluare cu cei mai buni specialisti in domeniu si avem mare nevoie de un spital metropolitan. (…) Cu forte proprii, pentru a rezolva o necesitate stringenta, vom construi un spital metropolitan pentru metropola”, a subliniat Firea.

Stiri pe aceeasi tema

Pacienti din Colectiv ar fi murit din cauza infectiilor intraspitalicesti. Dezvaluiri cutremuratoare!

Cristiana Petrariu Bota

Institutul Cantacuzino va reveni pe piata europeana de imunologie, urmand a relua productia de vaccinuri din 2019

Ioana Badulescu

Medicii, obligati prin lege sa faca garzi suplimentare! Guvernul rectifica organizarea garzilor, doar universitarii si sefii de spitale vor fi avantajati

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult