Primaria Capitalei infiinteaza un birou pentru romanii din diaspora
Social

Primaria Capitalei infiinteaza un birou pentru romanii din diaspora. Ce prevede proiectul votat de CGMB

Primaria Capitalei va infiinta un birou special pentru romanii care muncesc in strainatate, astfel ca atunci cand vin in vizita in tara sa-si rezolve diferite probleme administrative.

„Am decis infiintarea unei structuri care sa se ocupe de problemele romanilor care muncesc in afara granitelor tarii, un birou pentru diaspora, care va avea doua componente. Pe de-o parte, romanii care vin in Romania sa-si viziteze rudele, sau in concediu, sau au nevoie de urgenta de acte, de avize, de documente, de autorizatii, sa fie sprijinite pentru obtinerea acestor acte, legal bineinteles, dar intr-un timp mai scurt, dat fiind ca nu pot sa stea prea mult in tara”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, la sedinta CGMB.

Primarul Capitalei a mai declarat ca pe de alta parte, familiile celor care muncesc in afara granitelor ar trebui sa fie sprijinite sa aiba un suport „pentru toate nevoile care sunt de natura sociala, de educatie, de sanatate sau alte motive”.

Proiectul a fost votat, miercuri, in sedinta CGMB.

„Se infiinteaza Biroul Politici si Strategii pentru Diaspora in cadrul Directiei Generale Situatii de Urgenta, Statistici si Strategii – Directia Statistici si Strategii. Infiintarea acestui birou are in vedere elaborarea strategiei Primariei Capitalei a programelor si planurilor anuale de actiuni proprii pentru romanii din diaspora”, se arata in proiectul de hotarare votat miercuri.

 

Stiri pe aceeasi tema

Rares Buhai, olimpic roman la Informatica, va lucra la Facebook

Cristiana Petrariu Bota

Sedinta de urgenta la Ministerul Sanatatii pe tema noului coronavirus, un ansamblu din Mioveni va ateriza maine din China

Cristiana Petrariu Bota

Fostul Principe Nicolae, printul inimilor! Publicatia Daily Mail il compara cu Printul Harry al Marii Britanii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult