Primaria Capitalei infiinteaza un birou pentru romanii din diaspora
Social

Primaria Capitalei infiinteaza un birou pentru romanii din diaspora. Ce prevede proiectul votat de CGMB

Primaria Capitalei va infiinta un birou special pentru romanii care muncesc in strainatate, astfel ca atunci cand vin in vizita in tara sa-si rezolve diferite probleme administrative.

„Am decis infiintarea unei structuri care sa se ocupe de problemele romanilor care muncesc in afara granitelor tarii, un birou pentru diaspora, care va avea doua componente. Pe de-o parte, romanii care vin in Romania sa-si viziteze rudele, sau in concediu, sau au nevoie de urgenta de acte, de avize, de documente, de autorizatii, sa fie sprijinite pentru obtinerea acestor acte, legal bineinteles, dar intr-un timp mai scurt, dat fiind ca nu pot sa stea prea mult in tara”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, la sedinta CGMB.

Primarul Capitalei a mai declarat ca pe de alta parte, familiile celor care muncesc in afara granitelor ar trebui sa fie sprijinite sa aiba un suport „pentru toate nevoile care sunt de natura sociala, de educatie, de sanatate sau alte motive”.

Proiectul a fost votat, miercuri, in sedinta CGMB.

„Se infiinteaza Biroul Politici si Strategii pentru Diaspora in cadrul Directiei Generale Situatii de Urgenta, Statistici si Strategii – Directia Statistici si Strategii. Infiintarea acestui birou are in vedere elaborarea strategiei Primariei Capitalei a programelor si planurilor anuale de actiuni proprii pentru romanii din diaspora”, se arata in proiectul de hotarare votat miercuri.

 

Related posts

Ponta a pus presiune pe inspectorii ANAF, sustine DNA

Lucy Ionesco

Un medic cardiolog de la Spitalul de Urgenta din Targu Mures a fost retinut de politisti

Ioana Badulescu

Cinci maimuțe au evadat de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult