13.3 C
România
27 septembrie 2022
Gabriela Firea, teste coronavirus
Breaking NewsSocial

Primaria Capitalei propune testarea elevilor si profesorilor, dupa doua programe esuate de testare in masa

Primaria Capitalei propune testarea la cerere a elevilor si profesorilor, dupa doua programe de testare in masa care nu au dus la niciun rezultat. Intr-o declaratie cu iz electoral, primarul Gabriela Firea a precizat ca Primaria Capitalei va pune la dispozitie 17.000 de teste pentru profesori si 250.000 de teste pentru elevi.

Astfel, 17.000 de cadre didactice si personal auxiliar din scolile bucurestene ar putea sa beneficieze, daca vor, de aceasta testare pentru noul coronavirus.

De asemenea, copiii care ar fi gasiti la triajul epidemiologic din fiecare dimineata cu simptome respiratorii ar putea sa fie trimisi sa faca testul.

Gabriela Firea sustine ca vrea sa evite astfel traumatizarea scolarilor care, in varianta DSP, ar fi izolati si internati in spital cateva zile, chiar daca au o banala raceala.

Cele doua proiecte au un impact bugetar de 15 milioane de euro si se vor aplica daca vor fi aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

„Este nevoie ca elevii sa se intoarca pe bancile scolii, dar in anumite conditii. Vreau sa va anunt ca PMB prin ASSMB demareaza cel mai amplu program de testare in mediul scolar, unic in tara, care corespunde programelor similare din intreaga Europa. Concret, toate cadrele didactice din Bucuresti, daca doresc, se pot testa gratuit prin ASSMB.

Am pregatit teste pentru 17.000 de persoane pentru profesori, inclusiv personal auxiliar. Ca sa fie valabil, testul trebuie realizat in ultima saptamana de vacanta. In Bucuresti avem o capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi.

Am pregatit o capacitate extinsa de testare pentru cei 250.000 de elevi din Bucuresti, la cerere. Nu este necesar sa fie testati inainte de inceperea scolii, dar dimineata, la triaj, daca se observa febra, copilul nu are o stare fizica buna, tuseste, are rosu in gat, acele situatii vor fi transmise de cabinetul de scolar la ASSMB si la cerere se face testul.

Nu suntem de acord cu formula DSP, ca elevul daca daca are febra sa fie izolat, dus in spital, apoi sa i se faca testul, practic va fi internat 2-3 zile in spital chiar daca nu a fost testat pozitiv. Va sta 2-3 zile in spital pentru o simpla raceala. (…)

Niciun copil nu va fi scos din scoala cu forta fara sa fie instiintati parintii si fara sa fie insotit de parinte sau un bunic. Testul se face imediat, nu dupa internare”, a declarat Firea.

Aceasta spune ca rezultatul testului va fi dat in cateva ore, cel tarziu a doua zi. „Va afla rezultatul testului pana seara, cel tarziu dimineata, daca are COVID sau o simpla raceala sau gripa. Vrem sa nu se creeze panica si acea stare in care toata lumea fuge de scoala, trebuie sa testam. Lunea viitoare la sedinta CGMBsi vom supune la vot cele doua proiecte. Totul este pregatit”, a declarat Firea.

Primarul mai spune ca proiectul nu afecteaza testarea pentru definitiile de caz, Bucurestiul avand o capacitate de testare de 5000 de teste/zi.

 

Related posts

Grupul de State Impotriva Coruptiei a adoptat un nou raport ad-hoc privind reformele justitiei din Romania

Ioana Badulescu

Aproximativ 50 de trenuri vor fi anulate de CFR Calatori de la 1 martie

Ioana Badulescu

Elena Udrea ramane in arest la domiciliu, au decis judecatorii de la Inalta Curte

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult