13.4 C
România
28 septembrie 2021
ZONA PENINSULARA CONSTANTA
Stiri locale

Primaria Constanta va interzice accesul auto in Zona Peninsulara a orasului

Primarul municipiului Constanta, Degebal Fagadau, a anuntat intr-o conferinta de presa ca accesul auto in Zona Peninsulara a orasului va fi restrictionat. Edilul orasului de malul marii a mentionat ca a luat aceasta decizie in urma unui chestionar online la care au raspuns peste 15.000 de constanteni, majoritatea fiind de parere ca in Zona Peninsulara trebuie sa existe doar acces pietonal.

Totusi, Degebal Fagadau nu a oferit o data exacta din momentul in care se va aplica aceasta restrictie insa intentia este ca aceasta sa devina activa inaintea inceperii sezonului estival, perioada in care Constanta si implicit Zona Peninsulara este vizitata de numerosi turisti.

Primaria Constantei analizeaza de doi ani varianta restrictionarii traficului auto in „zona veche” a orasului, scopul autoritatilor fiind acela de aliniere la standardele europene.

„Am avut o cercetare de piata, au raspuns mai mult de 15.000 de oameni, iar concluzia este clara: vom restrictiona circulatia in Zona Peninsulara. Nu pot sa dau un termen in acest sens. Voi anunta acest lucru intr-o conferinta de presa dedicata”, a declarat Fagadau.

CUM VA FI DELIMITATA ZONA PENINSULARA

Potrivit regulamentului aflat inca in stadiul de draft, strazile din Peninsula vor fi impartite in doua categorii: exclusiv pietonale si ocazional carosabile. Prima categorie reprezinta zonele in care nu se va putea intra cu masina decat in situatii exceptionale, cum sunt organizarea unor evenimente culturale si sociale, lucrari de reparatii si constructii in infrastructura si interventii pentru situatii de urgenta. Regulamentul desemneaza ca zone exclusiv pietonale faleza de la Cazino, Piata Ovidiu si bulevardul Tomis, pe segmentul cuprins intre strada Vasile Alecsandri si strada Sulmona, precum si cel cuprins intre strada Sulmona si Piata Ovidiu. Din aceasta categorie mai face parte si un segment din strada Vasile Canarache, cuprins intre str. Petru Rares si Piata Ovidiu. in cea de-a doua zona, cea preponderent pietonala si ocazional carosabila, vor avea acces autoturismele rezidentilor, cele care asigura aprovizionarea unitatilor de alimentatie publica din zona, cele utilizate pentru servicii publice si cele de interventii in caz de urgenta. Strazile care fac parte din aceasta categorie sunt urmatoarele: C.A. Rosetti, Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Batran (segmentul cuprins intre strada Vasile Alecsandri si Piata Ovidiu), Traian (segmentul cuprins intre strada Vasile Alecsandri si Piata Ovidiu), Postei, Ecaterina Varga (intre strazile Vasile Alecsandri si Callatis), Mircea cel Batran (segmentul cuprins intre str. Vasile Alecsandri si Piata Ovidiu), Francisc Reiner, Capitan Vasile turcanu, Callatis, Vantului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rares, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache (segmentul cuprins intre str. Termele Romane si str. Petru Rares), Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revolutiei 22 Decembrie 1918, Crangului, 9 Mai, Maior Gheorghe sontu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Ion Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brancoveanu, Krikor H. Zambaccian, Horia si Profesor Doctor Ioan Cantacuzino. Zona ocazional carosabila va fi marcata special, iar accesul se va face in baza unor permise speciale.

Stiri pe aceeasi tema

Probleme la trecerea cu Bacul intre Galati si Tulcea din cauza nivelului ridicat al Dunarii

Ioana Badulescu

Locuri de munca in Danemarca. Salariul minim este de 1.715€ brut, preselectii la Iasi si Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Crima la Spitalul de Urgenta Piatra Neamt, directoarea Anca Patriche a fost ucisa de sot cu mai multe lovituri de cutit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult