Familiile care implinesc 25 de ani de casatorie vor primi un premiu in valoare de 1.000 de lei
Social

Primaria Generala, amendata pentru discriminarea persoanelor cu dizabilitati

Primaria Generala a fost amendata, miercuri, pentru discriminarea persoanelor cu dizabilitati. Colegiului Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii(CNCD) a amendat Primaria Municipiului Bucuresti cu 10.000 de lei, din cauza punctajului acordat persoanelor cu dizabilitati atunci cand a fost intocmita lista de prioritati pentru repartizarea locuintelor sociale.

Hotararea a fost adoptata cu sapte voturi de catre membrii Colegiului, dupa cum reiese dintr-un comunicat transmis de CNCD. Totodata, Colegiul CNCD recomanda revizuirea Hotararii nr. 162/2015 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sensul asigurarii echitatii in ceea ce priveste accesul persoanelor din grupuri vulnerabile la locuinte sociale.

„Noi am citat de doua ori Primaria, i-am cerut un punct de vedere, insa nu a raspuns absolut deloc, prin urmare nu aveam cum sa nu constatam discriminarea. (…) Exista legea 448 referitoare la persoanele cu dizabilitati care prevede ca aceste categorii de persoane trebuie sa beneficieze in mod prioritar de locuinta sociala. Or, la PMB se acorda patru puncte pentru persoanele cu dizabilitati, in schimb revolutionarii primesc 20 de puncte. Deci, persoanele cu dizabilitati erau in mod evident dezavantajate de acest sistem de punctaj, pentru locuinte sociale”, a precizat purtatorul de cuvant al Colegiului CNCD, Istvan Haller.

Situatia a fost analizata in urma unei autosesizari venite din partea unui membru CNCD, reprezentantul institutiei precizand insa ca exista deja o cazuistica in domeniu.

„Am avut si alte cazuri, referitor la alte primarii, unde am constatat ca punctajul acordat pentru locuinte sociale are un caracter discriminatoriu. Deci nu era primul caz de acest gen”, a precizat purtatorul de cuvant al CNCD.

Stiri pe aceeasi tema

Salariul minim brut pe tara va lua in calcul doar studiile si nu se va raporta la vechimea in munca. Proiectul, adoptat in sedinta de Guvern

Ioana Badulescu

Accidentul lui Bogdan Gigina, musamalizat? Marturii incredibile ale politistilor de la Circulatie

Cristiana Petrariu Bota

PROTESTE ale sindicaliştilor Sanitas din sănătate şi asistenţă socială, din 23 iunie

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult