Primaria Generala da inca 2,3 milioane de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 23, 2018 12:18

Primaria Generala da inca 2,3 milioane de euro pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Primăria Capitalei și-a reconfigurat prioritățile de finanțare pentru acest an. Bugetul Primăriei Capitalei pe anul acesta va fi rectificat, urmând să fie alocaţi alţi 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) pentru lucrările de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului.

Alocarea celor 2,3 milioane de euro lucrările de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului este prevazuta intr-un  proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care va avea loc în această săptămână.

Suma se adaugă celor 15 milioane de lei (în jur de 3 milioane de euro) alocate deja la începutul anului.

“Bucureștenii finanțează în acest an cu peste 5 milioane de euro Catedrala Neamului, fără să îi întrebe nimeni dacă sunt de acord sau nu ca banii lor să-meargă într-un astfel de proiect”, subliniaza jurnalistii de la Romania Libera.

Catedrala Mântuirii Neamului a primit şi anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la Primăria Capitalei şi 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei (peste un milion de euro) de la Sectorul 5.

Deşi au fost alocate fonduri consistente pentru construcţia edificiului, în primăvara acestui an inginerul şef Vasile Crăcăoanu spunea că nu mai sunt bani pentru continuarea lucrărilor. Catedrala Mântuirii Neamului este finalizată în proporţie de 80 la sută, iar Patriarhia Română vrea să o sfinţească la sfârşitul lunii noiembrie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.