Legea alegerilor parlamentare, adoptata. Vot pe liste si un numar mai mic de parlamentari,
Alegeri

Primaria Sector 6 face inscrieri pentru operatorii de calculator la alegerile locale din 5 iunie

Primaria Sector 6 a inceput inscrierile pentru posturile operatori de calculator la alegerile locale din 5 iunie.  Anul acesta, in premiera, alegerile locale vor fi organizate cu ajutorul unui sistem informatic de monitorizare a prezentei la vot, care se doreste a fi o metoda de prevenire a votului ilegal.

Campania de recrutare a operatorilor de calculator a fost demarata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) inca din luna noiembrie, dar ea continua si in prezent, pentru ca in cele aproape 20.000 de sectii de votare este nevoie de peste 25.000 de operatori, la care se adauga si rezervele.

Conform prevederilor HG nr. 53/2016, „operatorul de calculator al biroului electoral al sectiei de votare primeste o indemnizatie de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, dar nu mai mult de 5 zile”.

Cererile tip pentru desemnarea ca operator de calculator in cadrul birourilor electorale ale sectiilor de votare pot fi descarcate de pe site-ul Primariei Sectorului 6 si vor fi depuse la sediul institutiei.

Cele mai noi stiri despre alegerile din 2016

Programul de lucru este de luni pana joi, intre orele 09:00 – 16:00, iar vineri, intre orele 09:00 – 13:00. Relatii suplimentare pot fi obtinute la telefon 0376.204.478/479.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat inca de saptamana trecuta ca este nevoie de mii de operatori de calculator pentru locurile ramase neocupate in sectiile de votare organizate pentru alegerile locale din 5 iunie.

In premiera, alegerile locale vor fi organizate cu ajutorul unui sistem informatic de monitorizare a prezentei la vot, care se doreste a fi o metoda de prevenire a votului ilegal.

Campania de recrutare a operatorilor de calculator a fost demarata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) inca din luna noiembrie, dar ea continua si in prezent, pentru ca in cele aproape 20.000 de sectii de votare este nevoie de peste 25.000 de operatori, la care se adauga si rezervele.

ALEGERI LOCALE SI PARLAMENTARE 2016. STS a incheiat acorduri cu Orange, Vodafone si Telekom de peste 840.000 euro

Conditii ca sa devii operator

Poate avea calitatea de operator de calculator al sectiei de votare orice persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

a) are cetatenia romana si domiciliul in Romania;

b) cunoaste limba romana, scris si vorbit;

c) are varsta de minimum 18 ani impliniti;

d) are capacitate deplina de exercitiu;

e) a absolvit invatamantul general obligatoriu;

f) are cunostinte de baza in tehnologia informatiei.

Sunt desemnate ca operatori de calculator ai sectiilor de votare doar persoanele care sunt declarate admise ca urmare a examinarii practice a competentelor.

Acestea semneaza un acord privind desemnarea ca operatori ai sectiilor de votare si un angajament privind confidentialitatea datelor.

Atributiile operatorilor de calculator din sectiile de votare

– preiau si predau, pe baza de proces-verbal, terminalele informatice din sectiile de votare si echipamentele conexe, de la reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale;
– sunt prezenti in sectia de votare de la ora 06:00 a zilei votarii pana la momentul incheierii procesului-verbal de consemnare a rezultatelor votarii;
– inscriu, in SIMPV, codurile numerice personale ale alegatorilor care se prezinta la vot, prin preluarea automata a acestora, prin intermediul mecanismului integrat in terminalul informatic sau prin tastarea cifrelor corespunzatoare in sectiunea destinata acestui scop in interfata SIMPV;
– controleaza corectitudinea preluarii codurilor numerice personale ale alegatorilor;
– valideaza preluarea codurilor numerice personale ale alegatorilor in SIMPV;
– comunica, de indata, presedintelui biroului electoral al sectiei de votare mesajele si semnalarile returnate de SIMPV;
– asigura introducerea si transmiterea electronica a datelor din procesele-verbale privind consemnarea si centralizarea rezultatelor votarii, conform procedurii stabilite de catre Biroul Electoral Central;
– asigura indeplinirea dispozitiilor presedintelui biroului electoral al sectiei de votare, in cazurile mentionate de normele metodologice.

Stiri pe aceeasi tema

Registrul Electoral, la dispozitia romanilor din diaspora incepand cu 1 aprilie 2016

Cristiana Petrariu Bota

Biroul Electoral Central a anuntat noi rezultate oficiale partiale dupa alegerile europarlamentare din 26 mai

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Mai multe sectii de votare pentru romanii din diaspora

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult