Primaria Sectorului 6 a dat in judecata firma care trebuia sa reconstruiasca Piata Gorjului
Comunicate de presă

Primaria Sectorului 6 a dat in judecata firma care trebuia sa reconstruiasca Piata Gorjului

COMUNICAT DE PRESA – Primaria Sectorului 6 aduce o serie de precizari privind proiectul de modernizare a Pietei Gorjului din Sectorul 6. Intr-un comunicat de presa, institutia precizeaza ca a dat in judecata firma care trebuia sa reconstruiasca Piata Gorjului pentru ca nu si-a respectat obligatiile contractuale. Redam mai jos comunicatul integral al Primariei Sector 6.

În ultima perioadă, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora, în curând, Piaţa Gorjului din Sectorul 6 va fi modernizată. Ca urmare a solicitărilor primite de la jurnalişti şi pentru o corectă informare a comunităţii, Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Pieţelor, face următoarele precizări:

La data de 3 decembrie 2015, Administraţia Pieţelor Sector 6 a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu SC Fresh Fish Daily SRL. Printre obligaţiile stipulate în document se afla şi aceea ca, în termen de un an, societatea comercială să reconstruiască piaţa, termen depăşit la data de 2 decembrie 2016. Potrivit contractului, neîndeplinirea acestei obligaţii conduce automat la rezilierea contractului “de plin drept, fără notificare, punere în întârziere sau alte formalităţi şi fără intervenţia instanţei de judecată”.

Dat fiind că SC Fresh Fish Daily SRL nu s-a achitat de obligaţiile ce îi reveneau şi nu a reconstruit sau modernizat Piaţa Gorjului, contractul a fost reziliat la data de 3 decembrie 2016. În consecinţă, Administraţia Pieţelor a solicitat acestei societăţi să predea Piaţa Gorjului, iniţiind în acest sens şi o procedură de mediere, pe care administratorii SC Fresh Fish Daily SRL au refuzat-o. Ca urmare a refuzului de a reda autorităţii locale Piaţa Gorjului, Administraţia Pieţelor Sector 6 a sesizat instanţa cu o cerere de chemare în judecată, prin care să se dispună evacuarea Pieţei Gorjului de către pârâta SC Fresh Fish Daily SRL.

Precizăm, totodată, că, în urma controalelor derulate de-a lungul timpului, atât de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cât şi de Camera de Conturi a Municipiului Bucureşti, au fost constatate nereguli în activitatea SC Fresh Fish Daily SRL şi prejudicii produse Administraţiei Pieţelor Sector 6.

Autoritatea locală Sector 6 va putea veni în întâmpinarea dorinţei cetăţenilor din Cartierul Militari şi va adopta măsuri de modernizare a Pieţei Gorjului imediat după ce instanţa de judecată se va pronunţa, iar această piaţă se va întoarce în patrimoniul Sectorului 6 şi, implicit, al comunităţii„.

Articole asemănătoare

Patinoarul Mihai Flamaropol va fi modernizat, Primaria Sector 2 a avizat certificatul de urbanism

Lucy Ionesco

Termenul de depunere a formularului 200 este 25 mai 2016. Sesiuni ANAF privind declaratia privind veniturile

Lucy Ionesco

RADET Constanta, comunicari privind debransarea de la caldura si noile reguli pentru centralele termice de apartament

Lucy Ionesco