Motiunea de cenzura a Opozitiei este dezbatuta si votata astazi in Parlament. UDMR va parasi sala
Politica

Primarii si-ar putea pierde mandatul daca refuza sa arboreze drapelul national

Primarii si-ar putea pierde mandatul daca refuza sa arboreze drapelul national sau refuza sa poarte esarfa tricolora la ceremonii, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament de ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, deputat PSD. 

Proiectul a fost depus pe 19 octombrie la Camera Deputatilor si asteapta aviz de la Consiliul Legislativ si punct de vedere de la Guvern.

Ce contine proiectul legislativ, care prevede modifiarea Legii 393/2004 privind Statutul Alesilor Locali, potrivit datelor prezentate de hotnews.ro:

„La articolul 15, alieanul 2 (redat mai jos – n.r.), dupa litera h, se introduce o noua litera, lit. i), cu urmatorul cuprins:

„i) refuzul arborarii drapelului national in conditiile legii sau al purtarii esarfei tricolore la solemnitati, receptii, ceremonii publice si la celebrarea casatoriilor.”

Art. 15 alin 2:

„Calitatea de primar si, respectiv, de presedintele al consiliului judetean inceteaza, de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului in urmatoarele cazuri:

a) demisie;
b) incompatibilitate;
c) schimbarea domiciliului intr-o alta unitate administrativ-teritoriala;
d) *** Abrogata
e) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate;
f) punerea sub interdicite judecatoreasca;
g) pierderea drepturilor electorale;
g^1) pierderea, prin demisie, a calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatii nationale pe a carei lista a fost ales;
h) deces. „

„Existenta unor situatii in care unele autoritati si institutii publice nu au respectat prevederile legale mentionate, asumandu-si achitarea amenzii prevazuta de lege, demonstreaza ca masura incriminatorie nu asigura exigenta care sa indrepte comportamentul acestora. Se impune astfel o incriminare corespunzatoare a faptelor, de la masurile pecuniara la masura incetarii mandatului alesilor locali care nu respecta prevederile legale. Simbolurile nationale (…) reprezinta trecutul, prezentul si viitorul poporului roman, fidelitatea fata de acestea fiind sacra”, scrie Dusa in expunerea de motive.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. 

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Sanatatii: S-a inventat un dialog intre mine si premier pe tema romanilor raniti in atentatul terorist din Spania

Ioana Badulescu

Firea acuza Administratia Prezidentiala ca a izolat-o la receptia de la Cotroceni, astfel incat presedintele sa nu dea mana cu ea

Ioana Badulescu

Viorica Dancila ii raspunde scrisorii lui Timmermans. Documentul premierului roman este o „adevarata pledoarie pentru infractori”, noteaza Adevarul

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult