Parcarea in centrul Capitalei va costa 10 lei pe ora, a decis CGMB. In prezent, pentru o ora de parcare se plateste 1,5 lei
Politica

Primarii, viceprimarii, presedintii de consilii judetene si consilierii scapa de o incompatibilitate din Legea 161

Alesii locali scapa de o incompatibilitate din Legea 161, dupa ce deputatii au adoptat documentul in viteza. Proiectul de lege elimina o stare de incompatibilitate din Legea 161 din 2003, astfel ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene, consilierii locali si judeteni vor putea face prte din adunarile generale ale societatilor comerciale, fara a fi remunerati.

Initiativa legislativa apartine celor de la PNL, dar si parlamentari de la alte partide si-au dat girul asupra ridicarii acestei incompatibilitati. In total au fost au fost 198 voturi „pentru”. Liberalii au explicat ca modificarea este absolut necesara pentru corelarea si reglementarea mandatului functiilor alesilor locali.

„Initiativa PNL permite primarului, viceprimarului, presedintelui si vicepresedintelui CJ de a fi reprezentant in AGA ale entitatilor economice care au fost infiintate sau la care exista participatie din partea unitatii administrativ teritoriale. Asa cum permite consilierilor locali, consilierilor judeteni sa ia parte, sa fie membri in CA la unitatile care au fost infiintate sau la care unitatile administrativ-teritoriale au participatii. Este o corectie absolut necesara. Indreptam necorelarile legislative cu privire la drepturile si obligatiile acestor alesi”, a spus deputatul PNL Ion Cupsa.

Proiectul a fost votat de Senat, prima camera sesizata, saptamana trecuta, iar in Camera Deputatilor a primit raport favorabil de la comisia de specialitate luni, cu o zi inainte de a intra in plen, in conditiile in care exista proiecte de lege aflate in dezbatere chiar si de cativa ani si care nu ajung la votul final.

„Prezenta propunere legislativa vine din nevoia de a corecta anumite neclaritati din legislatia in vigoare cu privire la incompatibilitatile alesilor locali. Din acest motiv, dorim punerea in acord a literei si spiritului Legii 215/2001 privind administratia locala cu prevederile Legii nr. 161 din 2003” se arata in expunerea de motive.

Stiri pe aceeasi tema

Codrin Scutaru: Legea familiei va integra populatia varstnica in viata activa a societatii

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu, reclamat la ALDE EUROPA de Nicusor Dan: A devenit unul dintre cei mai mari inamici ai luptei anti-coruptie

Cristiana Petrariu Bota

Liviu Dragnea, despre noul Cod Fiscal: S-a ajuns la o propunere. Vom decide la intalnirea liderilor politici

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult