10.2 C
România
26 septembrie 2021
Firea acuza Administratia Prezidentiala ca a izolat-o la receptia de la Cotroceni, astfel incat presedintele sa nu dea mana cu ea
Social

Primarul general al Capitalei a semnat contractul pentru achizitia primelor autobuze Euro 6 Otokar

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat marți contractul pentru achiziția a 400 de autobuze Euro 6 cu asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi. Primele 100 de autobuze vor fi livrate până la sfarsitul acestui an. Până la finalul anului 2019 vor fi livrate toate cele 400 autobuze. Valoarea contractului este de 458.100.826 lei fără TVA, a precizat Firea. 

”După o licitație care a durat extrem de mult, aproape doi ani de zile, am semnat azi contractul pentru achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6 cu compania din Turcia – Otokar Europe. Autobuzele Euro 6 sunt primele care vor înnoi parcul auto al regiei de transport bucureștene. Așa cum știți în acest moment autobuzele RATB sunt depăsite ca uzură morală și fizică. In PMUD una dintre principalele măsuri pentru fluidizarea traficului blocat din Capitală esdte aceea de a înnoi parcul auto și de a-l suplimenta cu câteva sute de autobuze. În următoarea perioadă vor veni și primele unități. Până la sfârșitul acestui an din cele 400 de autobuze vor veni 100 de unități, începând cu luna octombrie. Până la sfârșitul anului viitor vor veni toate, următoarele 100 venind până în iunie. Suma totală a acestei tranzacții este 100 milioane de euro plus TVA. Cred că este un preț corect, având în vedere că ne-am dorit ca aceste autobuze să fie fiabile , să fie realizate de o companie care aduce o garanție pentru calitatea acestor produse”, a declarat primarul Gabriela Firea la semnarea contractului.

Cei aproape 2700 de șoferi ai RATB vor fi instruiți pentru a folosi noile autobuze, o școlarizare de câteva zile, a mai spus primarul general. Autobuzele vor fi cazate în depourile RATB Alexandria, Obregia, Titan, Militari și Ferentari.

Potrivit contractului, cele 400 de autobuze au următoarele specificații:
– 320 autobuze de 12 m- 238.000 euro/bucata;
– 50 autobuze – 10,7 – 246.000 euro/bucata;
– 30 autobuze de 18 m- 364.000 euro/bucata.

Cele 400 de autobuze vor avea o garanție de 8 ani, în acest interval, manoperă completă, inclusiv reviziile, intrând în sarcina furnizorului. Mai mult decât atât, în primii 4 ani, mijloacele de transport în comun vor avea o garanție extinsă, adică inclusiv în ceea privește consumabilele de exploatare (uleiuri, filtre, manoperă de revizie tehnică, întreținere etc).

Totodată, autobuzele vor fi dotate cu echipamente electronice pentru control și monitorizare, care includ numarerea călătorilor, supraveghere video interior-exterior, verificarea și monitorizarea condițiilor de microclimat în interior, A/C și încălzire, conexiune online cu dispeceratul, echipamente moderne de taxare, care sunt conectate online cu dispeceratul, un sistem de informare călători, cu display, care oferă informații asupra traseului, reclame, informații turistice etc.

Autobuzele vor fi dotate, de asemenea, cu panouri de afișaj în exteriorul autobuzului, pe care pot rula reclame sau informații de interes public, fără să afecteze aspectul și integratitatea caroseriei, spre deosebire de colantarile existente în prezent.

Stiri pe aceeasi tema

Irina Radu este noul presedinte director general al TVR, dupa ce a primit votul Parlamentului

Cristiana Petrariu Bota

Basescu, huiduit la Parchetul General in dosarul de santaj cu Gabi Firea

Cristiana Petrariu Bota

Procurorul general al Romaniei, reactie la decizia CCR: Asteptam considerentele acestei decizii. Magistratii vor sa stie daca vor mai avea independenta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult