12 C
România
28 septembrie 2021
Mihai Chirica: Sa-i multumim lui Dumnezeu ca tragedia nu s-a intamplat in alt oras decat in Bucuresti
Politica

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, il acuza pe Liviu Dragnea ca incearca sa intervina in functionarea Primariei

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, acuză că „PSDragnea încearcă să intervină în funcționarea Primăriei”. Chirica susține într-o postare pe Facebook că filiala judeţeană a PSD are ”o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea”. Amintim ca Mihai Chirica a fost exclus recent din PSD.

„Recentele abuzuri grosolane și absurde comise de PSDragnea în orașul nostru mă întristează profund și mă fac să privesc cu multă reticență soarta acestui partid. După ultimul așa-zis „congres”, regimul stalinisto – nord-coreean impus de Dragnea – din păcate, cu complicitatea vinovată a multor altor lideri – și-a terminat „opera” în structurile centrale de la București și a început să își întindă tentaculele în teritoriu. Cu o conducere a PSD Iași degenerată până la statutul de preș de picioare al lui Dragnea și beneficiind de naivitatea (sper…) unor instituții ale Statului Român, PSDragnea încearcă să intervină în funcționarea Primăriei Municipiului Iași, afectând interesele și nevoile ieșenilor și deturnând semnificația votului acordat PSD de către aceștia la cele două rânduri de alegeri din 2016. Este o situație care, cred, nu mai poate fi tolerată! Nu putem accepta ca modelul „politic” marca Dragnea, bazat pe autocrație, incompetență și obediență, să pună stăpânire pe întreaga țară. Social-democrația autentică, progresistă, pro-europeană și, mai ales, democratică, atentă în egală măsură la nevoile cetățenilor simpli și la bunul mers al economiei țării, ne obligă să ne împotrivim transformării social-democrației din România într-o grupare în care deținerea unui buletin de Teleorman a devenit valoarea supremă, înlocuind promovarea educației, experienței profesionale, muncii dedicate și bunei-credințe. Este nevoie de tărie și de responsabilitate pentru a rezista împotriva presiunilor pe care, prin amenințare, momire cu funcții și tentativă de șantaj, PSDragnea le pune asupra primarilor, consilierilor locali și județeni, șefilor de organizații, asupra tuturor social-democraților de bună-credință”, a scris Chirica pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, guvernele „PSDragnea nu au reușit să aducă decât haos și confuzie”.

„Mi-e teamă, însă, că pentru mulți dintre social-democrații adevărați este deja prea târziu… Partidul își pierde tot mai evident, pe zi ce trece, caracterul social și democrat. Unde mai este orientarea „socială” când, în ciuda programului ambițios de guvernare în care românii au avut atâta încredere, cele „n” guverne PSDragnea nu au reușit să aducă decât haos și confuzie în sistemul de salarizare și de pensii, creând nedreptăți și revoltând angajații din educație, sănătate și din structurile de ordine?! Unde mai este caracterul „democrat” când dezbaterea onestă a fost înlocuită complet de politica pumnului în gură, iar criteriile de promovare țin aproape exclusiv de dependența față de sinecurile de stat, de incompetența autosuficientă și de obediența oarbă față de liderul suprem?! Ce ar trebui să înțeleagă toți social-democrații onești și responsabili este că Dragnea a creat un cerc vicios care a dus PSD într-o fundătură: Dragnea s-a înconjurat de oameni mici, care nu pot și nici nu vor să îl conteste, fiindcă depind de el; oamenii verticali și valoroși au fost fie eliminați sau marginalizați, fie s-au retras singuri din primul plan; rămas fără potențiali contestatari, fără „inamici naturali” în cadrul partidului, Dragnea va continua să promoveze oamenii mici, în timp ce aceia de bună-credință se vor îndepărta și mai mult de partid. Cât timp Dragnea nu este scos în afara partidului, din interior sau de către justiția din România, PSD este condamnat să ajungă un partid mărunt, lipsit de principii și de doctrină, fără viziune și fără competență, nefrecventabil de partenerii internaționali, un partid incapabil să se schimbe și să guverneze, în care nerespectarea legii este regula, iar abuzurile de tot felul țin loc de normalitate. E trist, însă e foarte clar: în Centenarul Marii Uniri, în loc să unească, Dragnea a împărțit România între „men” (oameni, în engleză) și „teleormen”…”, își încheie Mihai Chirica postarea.

Criticile au fost lansate după ce prefectul de Iaşi Marian Şerbescu a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier local deţinut de Gabriel Harabagiu, viceprimar al Iaşiului. Măsura a fost luată înurma unei solicitări a filialei ieşene a PSD către prefectură, după excluderea lui Gabriel Harabagiu din partid. Mandatul de consilier al lui Gabriel Harabagiu va fi ocupat de un alt reprezentant al PSD care a candidat pe listele acestui partid la alegerile din 2016.

De asemenea, consilierii locali vor alege un nou viceprimar al Iaşiului, social-democraţii deţinând majoritatea în consiliul local.

Gabriel Harabagiu a declarat că va ataca în instanţă ordinul prefectului de Iaşi, susţinând că instituţia Prefectului a căzut într-o ”capcană”.

Stiri pe aceeasi tema

SONDAJ INSCOP: Cum ar vota romanii la consiliile locale si judetene

Cristiana Petrariu Bota

Liviu Dragnea: Sambata vom organiza un miting impotriva fortelor oculte care ameninta statul de drept

Delia Ion

Alina Gorghiu acuza PSD si ALDE ca au ales o cale teatrala de a desecretiza protocoalele SRI

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult