Social

Primele alegeri in vreme de pandemie, romanii au votat cu masca si manusi

La primele alegeri desfasurate in vreme de pandemie, romanii au votat cu masca si manusi. Practic au fost obligatorii, la fel ca buletinul. Niciun alegator nu a putut intra intr-o sectie de votare fara sa respecte regulile de protectie.

Fata de alte alegeri, votantii si-au luat singur buletinele, stampila si autocolantul. Dar cum unii cred ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate, au aparut si probleme, relateaza TVR.

Comuna Tunari, langa Bucuresti. La primul exercitiu electoral in plina pandemie, desi sunt binecunoscute regulile, sute de oameni stau ciorchine in fata a trei sectii de votare, fara sa constientizeze pericolul la care se expun. In multime, unii au renuntat inclusiv la masca. La numai cativa kilometri distanta, in Capitala, abordarea este diferita.

Prima oprire a alegatorilor a fost la punctele de dezinfectare. La intrarea in unele scoli, termoscannerele instalate la inceputul anului scolar pentru elevi au fost de folos inclusiv acum.

Traseele au fost marcate astfel incat sa se respecte distanta. Membrii comisiilor nu au atins absolut nimic, nici cartile de identitate, nici stampilele si nici pixurile sau buletinele de vot.

Cei care au cerut in ultimul moment o urna mobila au fost refuzati. Unii dintre cei care s-au putut deplasa la vot au imbracat haine ca intr-o zi de sarbatoare. Costum si cravata sau traditionala ie.

Aceste alegeri vor ramane cu siguranta in istorie drept acelea in care votantii s-au purtat… cu manusi. Nu la figurat, ci la propriu, nu in raport cu viitorii primari, ci din cauza contextului pandemic in care ne aflam. In orice democratie, insa, dreptul la vor reprezinta asul din maneca oricarui cetatean cu drept de vot. Si e bine sa fie unul exercitat.

Related posts

BRAILA. Un tanar a intrat cu masina in pietonii din fata unui mall, dupa ce a injunghiat un barbat

Ioana Badulescu

24 ianuarie 2020 – Muzeele din Iasi vor putea fi vizitate gratuit in ziua Unirii Principatelor

Lucy Ionesco

50 de romani au fost la Wuhan (China) si au revenit de curand in tara

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult