Politica

Primul Congres al PND se desfasoara la Palatul Parlamentului – UPDATE DECLARATII

Primul Congres al Partidului National Democrat (PND) are loc, sambata, la Palatul Parlamentului. In cadrul reuniunii este aleasa conducerea partidului si stabilita strategia PND pentru perioada urmatoare si se va intocmi calendarul de activitati pentru prima jumatate a anului 2016.

„Romania demnitatii si bunastarii tuturor romanilor”, este numele programului economic propus romanilor de PND.

UPDATE: Incep alegerile in cadrul PND.

UPDATE: In cadrul Congresului PND a luat cuvantul si Eugenie Posdarascu, decanul Facultatii de Stiinte Exacte si Ingineresti din cadrul Universitatii Hyperion. Eugenie Posdarascu a vorbit desore triunghiul de dezvoltare IT – agricultura – turism. „Consider ca Romania poate castiga multi bani folosind aceste resurse genetice”, a spus in discursul sau Eugenie Posdarascu.

UPDATE: Profesorul Ion Corbu, membru al Academiei Oamenilor de Afaceri, prezinta programul economic al partidului.

„Toate strategiile din ultimii 26 de ani s-au soldat cu esec. Toate programele si strategiile aplicate asupra Romaniei au fost un esec. Sa pierzi 4 milioane de oameni din tara este un esec considerabil. Partidul trebuie sa vina cu o viziune inovativ-manageriala. Un obiectiv important este redresarea si dezvoltarea Romaniei. Cele mai importante lucruri sunt salariile si pensiile fiecarui roman. Acestea trebuie sa vina din strategii economice. In 10-12 ani trebuie sa ne aliniem cu strategiile europene. Idealul Romaniei de integrare in UE a fost ratat. Decalajul dintre noi si UE s-a marit si continua sa creasca. Avem nevoie de 3 miliarde sa refacem agricultura, bani pe care ii putem lua din micsorarea si eliminarea fraudelor”, a spus Corbu. Acesta a dat exemplul dieferentei de salarizare din Romania si UE in cazul unui taximetrist sau al unui lucrator la McDonalds.

Ion Corbu a vorbit si despre solutii de redeschidere a minelor si de retehnologizare a termocentralelor. „Trebuie sa aplicam pe teritoriul Romaniei toate strategiile care duc la dezvoltarea tarii. Carbunele nu mai trebuie ars, ci transformat in gaz nepoluant. Este o inventie romaneasca de purificare a gazului in camere inchise, ceea ce duce la cresterea valorii carbunelui de 10 ori. Romania genereaza anual 7 milioane de tone de gunoi. Se pot folosisolutii de a transforma in energie acest gunoi. Gunoiul trebuie gazificat. Statul trebuie sa investeasca major. In 10 ani trebuie sa avem minim 2.000 de km de autostrada. Romania trebuie sa aiba doua canale: Siret – Baragan si Bucuresti – Dunare”, a mai adaugat Corbu.

„Este nevoie de dezvoltarea electronicii si informaticii. Romanii muncesc si muncesc foarte bine, dar nu sunt atat de revolutionari incat sa isi ceara drepturile. In prezent este 40% evaziune fiscala”, a completat acesta.

UPDATE: PND va avea opt vicepresedinti, dintre care un presedinte, un vicepresedinte si un secretar (la nivel central), precum si cate un vicepresedinte regional.

UPDATE: Daniel Fenechiu sustine ca a fost atacat in Parlament de UNPR. Profesorul Filip Stanciu, rectorul Universitatii Europei de Sud-Est Lumina, a luat si el cuvantul la Congresul PND.

UPDATE: La Congresul PND participa si deputatul PSD Daniel Florea si deputatul PNL, Mihai Voicu. Cei doi au salutat audienta PND, in deschidere. Reprezentanti ai Partidului Ecologist participa la Congres. Si Partidul Demnitatii si Unitatii Nationale este prezent la lucrarile primului Congres al PND.

Congresul PND se desfasoara in sala Alexandru Ioan Cuza si a debutat cu intonarea imnului.

„Partidul National Democrat – PND va anunta ca in data de 12 Decembrie 2015, incepand cu orele 10.00, la Palatul Parlamentului, in sala Alexandru Ioan Cuza, va avea loc primul Congres al partidului.

La Congres se vor alege organele de conducere nationale si se va stabili strategia PND pentru perioada urmatoare.

Congresul va fi urmat de sedinta Comitetului Executiv, unde se vor completa, conform Statut, forurile de conducere nationale si se va intocmi calendarul de activitati pentru prima jumatate a anului 2016″, se arata intr-un comunicat transmis presei.

Foto: HotWeek

Articole asemănătoare

Deputat PNL: Cei care duc o viata nesanatoasa, obligati sa achite din costurile medicamentelor si consultatiilor

Lucy Ionesco

Vara agitata pentru clasa politica. Opozitia comploteaza sa darame Guvernul, UNPR practica limbajul dublu

Lucy Ionesco

Legea defaimarii va intra la vot saptamana viitoare. Dragnea vine cu precizari, dupa ce a fost acuzat ca pune botnita presei si mediului online

Lucy Ionesco