Regina Maria isi extinde capacitatea de procesare a testelor RT PCR pentru COVID-19 pana la 700 de teste/zi
Externe

Primul deces in Republica Moldova din cauza coronavirusului, un sat intreg este in carantina

Republica Moldova a înregistrat primul deces din cauza coronavirusului. Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat înregistrarea primului deces din cauza COVID-19, fiind vorba despre o femeie de 61 de ani internată la Spitalul Clinic Republican din Chişinău. 

În ciuda eforturilor medicilor, femeia, revenită recent din Italia și care suferea de mai multe boli, a făcut stop cardiac.

Potrivit directorului Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, medicii au luptat timp de patru zile pentru a-i salva viața. Pacienta s-a aflat două zile la respirație artificială, dintre care o zi şi jumătate – intubată.

„Au fost patru zile și nopți de luptă. Din păcate, în această noapte, la ora 2:40, pacienta a decedat în urma unui stop cardiac. O zi jumătate a fost la intubare. Timp de o săptămână a fost în sat, după ce a venit din Italia. Satul este în carantină. Multe persoane sunt la supraveghere. Nimeni nu este în stare critică. Iată la ce duce nerespectarea regimului. Mulți sunt contaminați”, a declarat directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, citat de presa din Republica Moldova.

Managerul instituției a menţionat că satul de unde este originară femeia decedată se află în carantină, iar numărul bolnavilor este în creștere în acea localitate. Aceștia se află sub supravegherea medicilor. În prezent, în carantină se află satele Bălceana şi Sofia din raionul Hânceşti.

Republica Moldova a înregistrat 30 de cazuri de coronavirus, iar președintele Igor Dodon a decretat în această săptămână stare de urgență pentru 60 de zile.

Stiri pe aceeasi tema

OMV vrea sa vanda camp petrolier in Marea Nordului

Cristiana Petrariu Bota

OMS avertizeaza: Tarile sa se pregateasca pentru un posibil nou val. Relaxarea prematura a restrictiilor ar putea readuce izolarea

Cristiana Petrariu Bota

Agentiile de publicitate din Ungaria, scoase din peisaj. Mass-media va incheia contracte direct cu firmele

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult