Turism

Primul sat lacustru din Romania se afla la Berzasca, judetul Caras-Severin. Turistii straini se inghesuie sa isi rezerve o vacanta aici

Primul sat lacustru din Romania se afla la Berzasca, judetul Caras-Severin. Turiștii străini se înghesuie şi îşi fac rezervări pentru a-şi petrece vacanţa în primul sat de vacanță lacustru din România. Lucrările sunt aproape gata: complexul a fost ridicat din bani europeni, pe malul românesc al Dunării, în comuna Berzasca, din Caraş-Severin, scriu jurnalistii de la BanatulAzi.ro.

Lucrările au început cu aproape doi ani în urmă, iar una câte una, locuințele lacustre au fost ridicate. Gândul că se pot simți pe Dunăre, ca în Maldive, a convins sute de oameni să își dorească o vacanță în Caraș-Severin. Construirea celor 15 case plutitoare, deasupra apelor Dunării a fost o adevărată provocare.

„Doritori sunt foarte mulți, sună în continuu, cel puțin aici zilnic. Din toată țara, din Iași ne sună de numa că vor toate căsuțele închiriate, din Bacău,” spune administratorul ineditului sat de vacanță.

Vezi si: Rimetea, satul unic in lume din topul celor mai frumoase sate din Romania. FOTO

Mantasaly Resort, complexul hotelier al lui Radu Mazare din Madagascar, a intrat in circuitul turistic. FOTO

Fiecare locuință lacustră are cameră de zi, dormitor şi baie. Complexul arată fantsatic și în luna februarie, așa cum au surprins imagini cei de la fantasticulbanat.ro. Pe apele aproape inghețate ale fluviului, primul sat lacustru din Romania oferă o priveliște de vis și iarna.

„Sperăm că anul ăsta să prindem și noi căsuță liberă, dar senzația aceea să fii tu cu Dunărea ne place,” spune o turistă.

Și, deși construcțiile plutitoare li se par neobișnuite, localnicii recunosc: stațiunea plutitoare le pune satul pe hartă.

„Probabil și ceva venituri prin angajarea personalului se vor întoarce la bugetul local și vor avea de câștigat și magazinele, eu știu se vor face cumpărături,” precizează Traian Mateescu, viceprimarul comunei Berzasca.

Primul sat lacustru din România a fost ridicat cu fonduri europene. Valorea proiectului este undeva la 600.000 de euro, dintre care 200.000 bani de la Uniunea Europeană.

Satele plutitoare sunt printre destinațiile favorite de vacanță ale europenilor cu bani.

Text: banatulazi.ro; Foto: fantasticulbanat.ro

Stiri pe aceeasi tema

Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras, salvamontistii au fost deja chemati de doua grupuri de turisti

Ioana Badulescu

Experience Bucharest, un proiect menit a aduce Bucurestiul pe harta destinatiilor turistice preferate din Europa

Cristiana Petrariu Bota

Rentakub, un nou concept turistic in Romania: Case de vacanta sub forma unor Kub-uri din lemn pentru inchiriat la nivel national

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult