FMI
Economie

Principalele prevederi ale acordului cu FMI

Negocierile dintre Guvern si FMI s-au incheiat, iar premierul Victor Ponta a anuntat ca s-a obtinut o majorare a deficitului la 2,2% din PIB, cresterea salariului minim in doua etape, pana la 900 lei, incepand cu 1 iulie si indexarea pensiilor cu 3,76%.

Memorandumul contine un „angajament foarte clar” de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale, de la jumatatea anului viitor, in paralel cu identificarea resurselor necesare pentru a nu afecta bugetul de stat.

Toate redeventele, cu exceptia celor la petrol si gaze naturale, cresc cu 25%. Cifrele prezentate de cei doi oficiali romani nu prevad nicio masura pentru impulsionarea mediului de afaceri, cu exceptia promisei reduceri a CAS.

Principalele prevederi ale acordului:

  • Investitiile vor atinge 6% din PIB Salariul minim creste la 850 lei de la 1 ianuarie si la 900 lei de la 1 iulie;
  • Salariile nu vor creste pentru toti bugetarii, sunt vizati in primul rand profesorii debutanti si medicii rezidenti 2 miliarde lei pentru continuarea investitiilor in infrastructura locala si 500 mil lei pentru continuare programe in investitii in infrastructura cu finantare externa;
  • Pensiile vor fi indexate cu 3,76%;
  • CAS ar urma sa scada cu 5% din iulie 2014″cu obligatia guvernului de a identifica (…) resursele necesare pentru un impact bugetar neutru”.

Stiri pe aceeasi tema

Veniturile romanilor din strainatate, vizate de ANAF. Ce spune Ministerul de Finante

Cristiana Petrariu Bota

Isarescu, BNR: Adoptarea monedei euro este o tinta strategica, dar avem nevoie de o economie sanatoasa

Ioana Badulescu

ANAF vinde la licitatie actiunile fetelor lui Dan Voiculescu la Sanagra

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult