Principele Nicolae al Romaniei si turul ciclist Cartile Copilariei pe Bicicleta ajung in Bucuresti
Comunicate

Principele Nicolae al Romaniei si turul ciclist Cartile Copilariei pe Bicicleta ajung in Bucuresti

COMUNICAT DE PRESA – Principele Nicolae al României și Turul ciclist ‘Cărțile Copilăriei pe bicicletă’ ajung, joi, în București. Turul ciclist caritabil ‘Cărțile copilăriei pe bicicletă’, organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche cu participarea Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan, ajunge în București. Campania inedită de strângere de fonduri are drept scop realizarea de donații de carte în medii defavorizate prin programul național de lectură ‘Cărțile copilăriei’.

Toți cei care doresc să susțină cauza Asociației Curtea Veche sunt invitați să se alăture plutonului de cicliști fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din orașele de pe traseu. Astfel, pentru București, cicliștii pot să conducă plutonul de la intrarea dinspre Otopeni (în dreptul Academiei de Poliție ‘Alexandru I. Cuza’, stația de autobuz, ora 17.30) până la punctul de întâmpinare din Parcul Herăstrău (intrarea din Piața Charles de Gaulle, parcare I’Vello, ora 18.00).

În cadrul acestui eveniment vor lua cuvântul Paul Nicolae Petrovan (prefectul Capitalei), Iren Arsene (președinte Asociația Curtea Veche) și Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, moment urmat de fotografii, interviuri și declarații de presă.

Evenimentul este un proiect unic în România, traversând, din Sighetu Marmației până în Constanța, 1.000 de kilometri și 10 orașe importante în doar 9 zile, în perioada 23 aprilie — 3 mai, pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național.

Cei care doresc să se implice pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură ‘Cărțile copilăriei’, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Până la această dată, turul ciclist caritabil ‘Cărțile Copilăriei pe bicicletă’ a ajuns în șase orașe (Sighetu Marmației, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu și Brașov) unde s-a bucurat de o primire călduroasă din partea comunităților locale și a cicliștilor care s-au alăturat cauzei. Pe traseu au avut loc și două donații de carte, către copiii din Sibiu și Sighetu Marmației, unde Asociația Curtea Veche a donat peste 1.000 de volume din colecția ‘Cărțile Copilăriei’.

‘Este important să se știe că oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunității locale. Această acțiune a noastră este doar un punct de plecare și un mod de a măsura cât de interesate sunt comunitățile să aibă grijă de educația copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat în acest program de lectură. Poate că vom găsi suficient de mulți oameni care înțeleg importanța calității educației pentru ca anumite zone din țară să se dezvolte mai bine.’ declară Iren Arsene, președinte Asociația Curtea Veche.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche, aflată Sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al României, programul național de lectură inițiat de aceasta și turul ciclist caritabil ‘Cărțile copilăriei pe bicicletă’ puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și Facebook.com/ AsociațiaCurteaVeche.

Sponsori: DHS, Devron, Carrefour, BCR, Farmec, PricewaterhouseCoopers, Herlitz România, Pelikan, Azomures

Parteneri: BDT Ford, BDT Rent, Ford, Scorseze Ambulanță, Bizza, Aventuria, Isostar, La Fântâna, Publicitate de la A la Z, Garmin

Parteneri media: Digi 24, Prodocens Media, Elevate, Kooperativa 2.0, Freerider.ro, ȘtiriONG.ro, Urbankid.ro, SuntPărinte.ro

Eveniment promovat de Itsy Bitsy.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Ionut Constandache, fost treasury sales dealer la OTP Bank Romania, a parasit sistemul bancar traditional pentru a se alatura companiei britanice Ebury

Ioana Badulescu

Pericol de avalansa in muntii Fagaras si Bucegi ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore

Cristiana Petrariu Bota

ANI: Incompatibilitate a cazul unor primari, viceprimari si consilieri locali din Maramures, Satu Mare, Arges, Calarasi si Arad

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult