9.1 C
România
27 noiembrie 2021
Principesa Margareta, noul sef al Familiei Regale: Tara l-a pierdut pe Regele Mihai I. Incepe un nou timp pentru Casa Regala a Romaniei
Breaking News

Principesa Margareta, noul sef al Familiei Regale: Tara l-a pierdut pe Regele Mihai I. Incepe un nou timp pentru Casa Regala a Romaniei

Principesa Margareta, Custodele Coroanei si noul sef al Familiei Regale a Romaniei, a anuntat, marti seara, intr-o declaratie publica inregistrata dupa moartea Regelui Mihai, ca incepe „un nou timp” pentru Casa Regala, subliniind ca va continua sa serveasca interesele fundamentale ale poporului roman, asa cum a facut-o si Majestatea Sa.

Dupa trecerea in nefiinta a Regelui Mihai, fiica sa, Margareta, este, incepand de astazi, Majestatea Sa Regina Margareta, Custodele Coroanei Romane, in baza Normelor Fundamentale promulgate de Regele Mihai I la 30 decembrie 2007. Potrivit Normelor Legale ale Casei Regale a Romaniei, semnate de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, succesiunea la titlul de Rege sau de Regina este foarte clar stabilita, neputand fi subiect de disputa.

Mesajul principesei Margareta a fost inregistrat sub titlul „Declaratia noului Sef al Familiei Regale a Romaniei” si a fost transmis presei cu rugamintea de a fi difuzat la ora 19.

Redam mai jos mesajul integral al Principesei Margareta:

„Romani,

Tara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste noua decenii, el a inchinat Romaniei toate puterile, cu devotament si rabdare.

Am pierdut, ca voi toti, un parinte. O pierdere personala si o pierdere pentru intreaga Natiune. In aceste clipe grele, suntem uniti in suferinta noastra.

Cu infinita iubire si principii puternice, Regele Mihai a inscris in cartea Neamului cea mai valoroasa pagina din istoria contemporana.

Bunatatea si iertarea sa au invins toate relele secolului trecut. Intelepciunea lui a asigurat continuitatea identitatii noastre, in momente de grava abatere de la mersul firesc al tarii. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului roman.

Prin intreaga sa viata, tatal meu a continuat legatura Familiei Regale cu natiunea romana. Pentru ziua noastra de maine, el ne-a daruit ziua lui de astazi.

Incepe un nou timp pentru Casa Regala a Romaniei. Cu aceleasi principii si sentimente ca ale tatalui meu, voi continua sa servesc interesele fundamentale ale poporului roman.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Margareta,
Custodele Coroanei romane”

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis va sustine un discurs in Parlament marti, la ora 12.00

Cristiana Petrariu Bota

Armata Romana a intrat in posesia primelor componente ale sistemului de rachete Patriot

Cristiana Petrariu Bota

FSLI: Mii de profesori isi vor pierde locul de munca dupa reducerea numarului de ore in invatamant

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult