Principesa Margareta si celelalte patru fiice ale Regelui Mihai vor petrece Craciunul si Anul Nou la Savarsin...
Social

Principesa Margareta si celelalte patru fiice ale Regelui Mihai vor petrece Craciunul si Anul Nou la Savarsin

Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei si principele Radu vor petrece Craciunul si Anul Nou pe domeniul de la Savarsin alaturi de cele patru surori ale sale. In conditiile in care nu au trecut inca cele 40 de zile de doliu de la moartea ultimului monarh al Romaniei, Familia Regala anunta ca nu va primi colindatori.

„Singura exceptie vor fi Dubasii din Savarsin, care vor fi asteptati, ca in fiecare an, la ora 12:00, in ziua de Ajun (24 decembrie 2017), in piata cu fantana din incinta Satului Regal. Dubasii nu vor canta urarile stramosesti, ci vor pastra un moment de reculegere” in memoria regelui Mihai, se arata intr-un comunicat al Casei Regale a Romaniei.

Cei care vor sa ii aduca un omagiu regelui Mihai o pot face scriind in cartea de condoleante care va ramane deschisa la intrarea pe domeniul de la Savarsin.

Familia Regala anunta de asemenea ca va participa, in dimineata zilei de 25 decembrie, la slujba de Craciun, la biserica ortodoxa din comuna.

Iata comunicatul transmis de Familia Regala a Romaniei:

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu se vor afla la Săvârșin de Crăciun și Anul Nou. Toate cele patru surori ale Majestății Sale au dorit să fie la Săvârșin, alături de Custodele Coroanei, în acest final de an marcat de marea suferință a pierderii tatălui lor, Regele Mihai.

Cu mare părere de rău, fiind în perioada de mare doliu, Familia Regală nu va putea primi, ca în anii precedenți, colindătorii la Castelul Regal Săvârșin.

Singura excepție vor fi Dubașii din Săvârșin, care vor fi așteptați, ca în fiecare an, la ora 12.00, în ziua de Ajun (24 decembrie 2017), în piața cu fântână din incinta Satului Regal. Dubașii nu vor cânta urările strămoșești, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I, în prezența Familiei Regale.

La intrarea pe Domeniul Regal Săvârșin, cartea de condoleanțe rămâne în continuare deschisă, chiar și în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I și de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

Familia Regală va participa, în dimineața zilei de 25 decembrie, la marea slujbă din prima zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună”.

Articole asemănătoare

Regulile pentru concursul de directori de spitale se schimba. Ce modificari aduce Guvernul prin OUG

Delia Ion

Petre Toba: Pentru limitarea efectelor meteo periculoase au fost mobilizati peste 14.800 de angajati ai MAI

Lucy Ionesco

Contabila de la Scoala 96 din Bucuresti a murit la spital dupa ce a facut infarct la perchezitii

Lucy Ionesco