Printul Charles al Marii Britanii isi deschide Fundatia Printul de Wales Romania
Social

Printul Charles al Marii Britanii isi deschide Fundatia Printul de Wales Romania

Printul Charles isi lanseaza, marti, Fundatia Printul de Wales Romania, o organizatie caritabila cu scop educativ ce sprijina pastrarea patrimoniului arhitectural, agricultura si dezvoltarea durabila. The Prince of Wales’s Charitable Foundation este una din cele mai mari initiative caritabile din Marea Britanie. Fundatia ofera grant-uri (nerambursabile) si sprijina multe cauze caritabile.

Organzatia este guvernata de un Board (Consiliu Director) ai carui membri au fost numiti de Printul de Wales. In prezent membrii Board-ului sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson si Contele Kalnoky. Director Executiv este Aura Woodward, nascuta in Romania.

Printul de Wales este Patron al Transilvania Fest – un targ de produse locale, cultura si mestesuguri din zona Transilvaniei. ASR este de asemenea Patron al FARA (FAURE-ALDERSON ROMANIAN APPEAL) – o organizatie caritabila ce ajuta adulti si copii ce sufera de boli psihice. De-a lungul anilor, Printul de Wales a sprijinit si alte organizatii:

· Mihai Eminescu Trust – ASR a fost Patron al MET in perioada 2003 – 2013
· Fundatia ADEPT
· Monumentum
· Trustul Kalnoky
· INTBAU Romania

Printul Charles este Presedinte sau Patron al peste 420 de organizatii caritabile. Paisprezece dintre acestea formeaza grupul The Prince’s Charities. Desi fiecare organizatie caritabila este o entitate independenta, guvernata de un Board, toate organizatiile sale colaboreaza in cadrul The Prince’s Charities. Din cele 14 organizatii, 13 au fost fondate personal de Printul de Wales in ultimii 30 de ani.

The Prince of Wales’s Charitable Foundation (Fundatia Caritabila a Printului de Wales)

The Prince of Wales’s Charitable Foundation a fost fondata in 1979 si actioneaza ca o umbrela pentru toate cele 14 organizatii ale Printului de Wales. The Prince of Wales’s Charitable Foundation este una din cele mai mari initiative caritabile din Marea Britanie. Fundatia ofera grant-uri (nerambursabile) si sprijina multe cauze caritabile. Prin aceeasi fundatie se deruleaza si un program international de dezvoltare durabila (International Sustainability Unit) si un program de rensponsabilitate sociala pentru marile corporatii. Fundatia Printul de Wales este o subsidiara a The Prince of Wales’s Charitable Foundation UK.

Printul de Wales are fundatii caritabile si in Australia, Canada si Statele Unite ale Americii. Mai multe detalii la: www.princeofwalescharitablefoundation.org.uk

Fundatia caritabila The Prince of Wales’s Charitable Foundation detine doua proprietati in Romania:

· O casa taraneasca in satul Viscri, judetul Brasov
· O proprietate in Valea Zalanului (Zalanpatak in limba maghiara), judetul Covasna

Printul Charles a incurajat achizionarea acestor proprietati in dorinta de sprijini pastrarea patrimoniului si protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Aceste case sunt deschise publicului si pot fi inchiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activitatile caritabile ale Fundatiei Printul de Wales.

Reamintim ca Printul Charles a ajuns pentru prima data in Transilvania in 1998 si de-atunci a ramas fascinat de Romania. Printul de Wales a descoperit atunci o zona rurala idilica, in mare parte disparuta din Marea Britanie. De la acea prima vizita, ASR a revenit de multe ori in Transilvania.

Related posts

Miner mort din cauza infectiilor nosocomiale contactate la Spitalul de Arsi. Ministerul Sanatatii a dispus un control

Ioana Badulescu

PENSII 2017. Punctul de pensie creste de la 1 iulie 2017, la fel si indemnizatia pentru pensionari

Delia Ion

Codul Silvic, promulgat de presedintele Iohannis

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult