7.9 C
România
19 octombrie 2021
Printul Charles a fost primit de presedintele Romaniei la Palatul Cotroceni. Iohannis a apreciat implicarea Altetei Sale Regale in promovarea Romaniei
Externe

Printul Charles s-a intalnit cu presedintele Iohannis la Palatul Cotroceni. Ce s-a discutat

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, aflat în vizită privată în România. Prinţul Charles a mers apoi la Palatul Victoria, unde s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, transmite RoNews.co.uk.

Președintele Klaus Iohannis a evocat excelenta vizită oficială efectuată anul trecut de către ASR Prințul de Wales şi a apreciat, încă o dată, dedicaţia şi implicarea Alteței Sale Regale în activități caritabile în România și în promovarea frumuseții naturale, a tradițiilor autentice și a biodiversității mediului rural românesc.

În acest context, președintele României a salutat recenta prezență a ASR Prințul de Wales la sediul Institutului Cultural Român de la Londra, pentru a vizita expoziția care celebrează unicitatea și extraordinara diversitate a patrimoniului natural românesc, proiect realizat în colaborare cu Fundația Prințul de Wales.

Cei doi interlocutori au reiterat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, care are la bază cooperarea intensificată în domeniul economic și în cel al securității. De asemenea, Klaus Iohannis a evidențiat contribuția concretă a forțelor armate britanice la asigurarea securității regionale.

Președintele României a reconfirmat, totodată, rolul de liant al relației bilaterale reprezentat de comunitatea de români care trăiește și lucrează în Marea Britanie.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut numeroase vizite în România, cele mai multe fiind private.
Anul trecut, Prinţul Charles a fost prezent la funeraliile Regelui Mihai.

Stiri pe aceeasi tema

ALEGERI SUA. Donald Trump, invins in alegerile primare din Washington si Wyoming

Cristiana Petrariu Bota

Taxa de depunere a cererii pentru pasaportul SUA va creste pentru formularele DS-11 incepand cu 2 aprilie 2018

Ioana Badulescu

Sesiunea Adunarii Generale ONU a fost scena unui nou duel retoric intre presedintii Statelor Unite si Frantei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult