Printul Charles s-a intalnit cu presedintele Iohannis la Palatul Cotroceni. Ce s-a discutat

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 31, 2018 13:44

Printul Charles s-a intalnit cu presedintele Iohannis la Palatul Cotroceni. Ce s-a discutat

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, aflat în vizită privată în România. Prinţul Charles a mers apoi la Palatul Victoria, unde s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, transmite RoNews.co.uk.

Președintele Klaus Iohannis a evocat excelenta vizită oficială efectuată anul trecut de către ASR Prințul de Wales şi a apreciat, încă o dată, dedicaţia şi implicarea Alteței Sale Regale în activități caritabile în România și în promovarea frumuseții naturale, a tradițiilor autentice și a biodiversității mediului rural românesc.

În acest context, președintele României a salutat recenta prezență a ASR Prințul de Wales la sediul Institutului Cultural Român de la Londra, pentru a vizita expoziția care celebrează unicitatea și extraordinara diversitate a patrimoniului natural românesc, proiect realizat în colaborare cu Fundația Prințul de Wales.

Cei doi interlocutori au reiterat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, care are la bază cooperarea intensificată în domeniul economic și în cel al securității. De asemenea, Klaus Iohannis a evidențiat contribuția concretă a forțelor armate britanice la asigurarea securității regionale.

Președintele României a reconfirmat, totodată, rolul de liant al relației bilaterale reprezentat de comunitatea de români care trăiește și lucrează în Marea Britanie.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut numeroase vizite în România, cele mai multe fiind private.
Anul trecut, Prinţul Charles a fost prezent la funeraliile Regelui Mihai.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.