5.1 C
România
29 noiembrie 2021
Printul Charles a publicat la Londra un exceptional album de arta dedicat florei salbatice din Transilvania
Externe

Printul Charles se afla in Romania, la proprietatile sale de la Viscri si Miclosoara. Mesaj emotionant transmis in limba romana

Prințul Charles a primit, luni, titlul de doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai de la Cluj-Napoca. Ca dovadă că se simte deja de-al casei, a vorbit în limba română şi le-a mulţumit celor care i-au oferit titlul universitar. Moștenitorul Coroanei Britanice va mai petrece câteva zile în România, vizitând locurile de care s-a îndrăgostit pe Valea Zălanului.

„Domnule rector, doamnelor şi domnilor! Sunt profund mişcat şi foarte recunoscător pentru marea şi deosebita onoare pe care mi-o faceţi în această după-amiază”, a spus Prințul Charles.

Foarte prietenos, moştenitorul Coroanei Britanice a stat de vorbă cu toată lumea.

„Nu ne-am aşteptat să fie atât de prietenos. Interesant cum un străin reușește să promoveze atât de bine valorile românești”, a spus un student.

„Alteța Sa Regală este un om, contrar aparențelor, foarte deschis și foarte natural. Îmi face plăcere să îl văd călătorind pe câmpiile Transilvaniei pe dealuri și spunând cum ar trebui să conservăm ce avem”, a adăugat un alt student.

Prințul Charles va mai petrece câteva zile în România, la proprietăţile sale de la Viscri şi Micloşoara.

„Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România? Răspunsul e, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români, patrimoniul vostru cultural, tradiţiile voastre, dar şi capacitatea voastră de inovare şi schimbare. Tot ceea ce reprezentaţi voi după secole întregi de istorie, identitatea voastră şi întregul vostru potenţial. Toată energia pe care o puteţi pune în mişcare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume”, a spus Prințul Charles.

Stiri pe aceeasi tema

Venezuela are probleme mari. A intrat oficial in hiperinflatie, dupa ce preturile au crescut cu 57% intr-o luna

Cristiana Petrariu Bota

RUSIA bombardeaza pozitii ale rebelilor din Siria. Putin: Trebuie sa actionam preventiv, nu sa asteptam sa ajunga teroristii la noi

Cristiana Petrariu Bota

Elvetia a terminat lucrarile pentru cel mai mare tunel din lume, NEAT Gotthard Base Tunnel

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult