Printul Harry si Meghan Markle isi vor pierde titlurile regale si nu vor primi fonduri publice pentru indatoririle regale

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 20, 2020 11:44

Printul Harry si Meghan Markle isi vor pierde titlurile regale si nu vor primi fonduri publice pentru indatoririle regale

Printul Harry si Meghan Markle, duci de Sussex, isi vor pierde titlurile regale si nu vor primi fonduri publice pentru indatoririle regale, relateaza BBC. De acum inainte, cei doi nu o vor mai reprezenta in mod oficial pe regina Elisabeta a II-a. Aceste decizii au fost luate dupa anuntul lor privind retragerea din functiile regale pe care le detineau.
De asemenea, potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham, ducii de Sussex au anuntat ca intentioneaza sa inapoieze banii primiti pentru renovarea vilei Frogmore Cottage, care va ramane resedinta lor din Marea Britanie.
Palatul Buckingham a mai transmis ca ducii de Sussex au inteles ca trebuie sa renunte la indatoririle regale, inclusiv cele militare oficiale.
„Ei nu vor mai primi bani publici pentru indatoririle regale”, se subliniaza in comunicat.
„Cu binecuvantarea Reginei, cei doi vor continua sa conduca mecenatele si asociatiile private. In timp ce nu vor mai putea reprezenta in mod oficial Regina, cuplul de Sussex a mentionat in mod clar ca tot ce vor face in continuare va fi in acord cu valorile Majestatii Sale. Cuplul de Sussex nu va mai folosi titlurile regale in masura in care nu vor mai munci in Familia Regala”, se mai arata in comunicat.

Regina Elisabeta, reactie dupa acord: Sunt in mod special mandra de Meghan 

Intr-un alt comunicat de presa, regina Angliei spune ca, dupa „multe luni de conversatii si alte discutii recente”, este „multumita ca impreuna am gasit o cale constructiva si incurajatoare pentru nepotul meu si familia lui”.
„Harry, Meghan si Archie vor ramane mereu membri iubiti ai familiei”, se mai arata in comunicat.
„Recunosc provocarile prin care au trecut in ultimii doi ani si ii sprijin in dorinta lor de a duce o viata independenta. Vreau sa le multumesc pentru munca depusa in intreaga tara, in Commonwealth si in alte locuri si sunt in mod special mandra de Meghan pentru cat de rapid s-a integrat in familia noastra. Este dorinta intregii noastre familii ca acordul de astazi sa le permita sa inceapa o viata noua, cu bucurii si linistita”, a mai transmis monarhul britanic.
loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.