1.1 C
România
24 noiembrie 2020
Principele Nicolae, acuzat de tentativa de violare a resedintei Regelui Mihai din Elvetia
Social

Printul Nicolae, exclus din linia de succesiune de Regele Mihai

Printul Nicolae a fost exclus din linia de succesiune. Potrivit unui comunicat transmis presei Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al Romaniei” si calificativul de „Alteta Regala”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, decizii care au intrat in vigoare in aceeasi zi cu semnarea documentului. 

„In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al Romaniei” si calificativul de „Alteta Regala”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi. In calitate de sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti. Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat. Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele”, se arata intr-un comunicat oficial al Biroului de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Printul Nicolae, fiul Principesei Elena si nepotul Majestatii Sale Regele Mihai I, nu mai este principe. Printul Nicolae a fost exclus din linia de succesiune, documentul fiind semnat chiar de MS Regele Mihai I. Astfel, Principelui Nicolae i-a fost retras titlul si calificativul de „Alteta Regala”, fiind scos de la succesiunea la tron. Vom reveni cu noi informatii!

Stiri pe aceeasi tema

Mită pentru judecătoare – petreceri la Moulin Rouge, excursii în Malaezia, poșete și pantofi scumpi.

Teodora Badescu

Gabriel Cotabita a fost transferat la Sectia de cardiologie de la Spitalul Floreasca

Cristiana Petrariu Bota

A murit Elisabeta Lasconi Rosca, una dintre cele mai cunoscute scriitoare din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult