RADET
Social

Problema RADET, discutata de primarul Razvan Sava la Guvern

Primarul general interimar, Razvan Sava, discuta, miercuri dupa-amiaza, la Guvern problema RADET. Intalnirea cu premierul Dacian Ciolos are loc cu scopul de a se gasi o rezolvare la problema RADET, care risca sa lase Capitala fara caldura si apa calda din ianuarie 2016, dar si la problema blocurilor cu bulina rosie.

Pana in ianuarie 2016 nu vor fi probleme cu caldura si cu apa calda gratie unui imprumut luat de la Trezorerie prin care Capitala va avea cele doua utilitati asigurate pana la inceputul anului viitor. Dupa aceasta perioada, ar putea aparea din nou riscul intreruperii caldurii si apei calde, iar problema nu e din pacate noua, ci dateaza de ani de zile.

UPDATE: Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a precizat, dupa intalnirea dintre Razvan Sava de la Palatul Victoria, ca Guvernul a vrut sa se asigure ca nu vor exista probleme cu furnizarea apei calde si caldurii in aceasta iarna. Potrivit lui Dan Suciu, citat de Agerpres, in perioada urmatoare – cu un buget aprobat – RADET va avea banii necesari pentru mentenanta instalatiilor tehnice.

„Guvernul a dorit sa se asigure ca au fost rezolvate problemele odata cu aprobarea bugetului RADET si cu imprumutul ELCEN de la trezorerie pentru plata facturilor restante”, a spus Suciu.

Tudor Popescu, expert in probleme energetice: „In afara de problema RADET se va discuta si de problema blocurilor cu bulina rosie. Datoria RADET rezolva problema pana in ianuarie, cand se pune din nou problema cum facem sa rezolvam situatia. La felul cum s-a rezolvat problema vom rezolva si in ianuarie februarie si aprilie. Problema este ca pierderile nu sunt platite de bucuresteni prin factura, sunt suportate de bugetul Primariei. Discutia de la Guvern nu se va lasa cu o rezolvare, domnul Ciolos nu are consilier de stat pentru Energie. Am avut o discutie prin care am lamurit mecanismul. Sunt sigur ca vom rezolva problema”.

Administrator de bloc: „Nemultumirile sunt legate si de faptul ca este frig in case, pentru ca lucrarile de modernizare nu au fost terminate la timp. In fiecare an discutam despre asta, dar nu rezolva problema”.

Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, saptamana trecuta, bugetul de venituri si cheltuieli al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) pe anul acesta.

Presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Gabriel Dumitrascu, declara pe 13 noiembrie ca bucurestenii ar putea ramâne fara apa calda si caldura daca CGMB nu intra in procedura de urgenta si nu aproba bugetul.

Stiri pe aceeasi tema

CCR arunca in aer dosarele penale intocmite cu ajutorul SRI. Informatiile culese de servicii nu pot fi folosite ca proba in instanta

Ioana Badulescu

Emilian Eva, socat de conditiile din arest: Daca stiam, nu as fi semnat niciun mandat de arestare

Cristiana Petrariu Bota

Situatie alarmanta, inca patru oameni au murit din cauza virusului gripal

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult