Social

Procesiune religioasa cu relicva Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea in Bucuresti, sunt impuse restrictii in trafic

O procesiune religioasa cu relicva Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea se desfasoara, duminica, in Bucuresti, circulatia rutiera urmand a fi restrictionata. Procesiunea religioasa catolica are loc cu ocazia sarbatorii liturgice a Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea, a carui relicva va fi purtata pe strazile din centrul Capitalei. La ceremonia religioasa sunt asteptati aproximativ 1.500 de credinciosi.

Relicvariu cu moastele Papei Ioan Paul al II-lea, însoţit şi de un atestat cu privire la prezenţa picăturilor din sângele Papei, este un dar pentru Eparhia de Cluj-Gherla din partea celui care i-a fost secretar timp de aproape 40 de ani, Cardinalul Stanislav Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia.

Sfântul Ioan-Paul al II-lea este considerat un apropiat prieten al Bisericii Române Unită cu Roma Greco-Catolică (BRU) pe care a numit-o „Biserică a martirilor şi mărturisitorilor”. Prieten al tuturor românilor, el a numit România „Grădina Maicii Domnului”.

Potrivit Brigazii Rutiere, intre 14:30 si 15:15, credinciosii care participa la procesiunea religioasa se vor deplasa pe banda I de circulatie, pe traseul str. Schitu Magureanu – str. Stirbei Voda – str. Luterana – str. General Berthlot – Catedrala Sf. Iosif . Se va restrictiona traficul rutier si pe strada Pictor Stahi, intre bd. Schitu Magureanu si str. Stirbei Voda.

Procesiunea religioasa este organiata de Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti cu ocazia sarbatorii liturgice a Sfantului Ioan Paul al II-lea.

Ceremonia va incepe la monumentul Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea, unde se vor aduna, in jurul orei 14.00, credinciosii, preotii, episcopii si calugarii, precum si Mons. Miguel Maury Buendia – Nuntiu Apostolic in Romania, PS Cornel Damian – Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti, PS Mihai Fratila – Episcop al Episcopiei Greco-Catolice – Sf. Vasile cel Mare – din Bucuresti, iar dupa un moment de rugaciune, acestia vor porni spre Catedrala Sfantul Iosif.

Doi tineri vor purta in procesiune icoana, iar un preot va purta relicva Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea.

Potrivit Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti, relicva Sfantului Ioan Paul al II-lea consta in cateva picaturi de sange ale Sfantului Papa si a fost daruita Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti in 2011, de catre Cardinalul Stanisᅤaw Dziwisz, actual Arhiepiscop emerit de Cracovia (Polonia), fost secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea.

Monumentul Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersectia strazilor Bd. Schitu Magureanu si Pictor C. Stahi in amintirea vizitei pe care Suveranul Pontif a facut-o in Romania in 1999. Monumentul a fost inaugurat in 2011 si a fost realizat de sculptorul sloven de origine bosniaca Mirsad Begic.

Related posts

Rares Buhai, olimpic roman la Informatica, va lucra la Facebook

Lucy Ionesco

Spectacol aviatic Bucharest International Air Show 2014

Teodora Badescu

Ce spune Ministerul Sanatatii dupa ce Corina Cretu a anuntat ca spitalele regionale vor fi gata cu intarziere

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult