Procurorii DNA cer arestarea Elenei Udrea. Biroul Perlament se intruneste joi, de la 12.00

Corina Alexandru
By Corina Alexandru februarie 4, 2015 17:13

Procurorii DNA cer arestarea Elenei Udrea. Biroul Perlament se intruneste joi, de la 12.00

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) cer aviz pentru arestarea fostului ministru al Transporturilor, Elena Udrea, acuzata si de luare de mita, pe langa acuzatiile de abuz in serviciu si declaratii false. Camera Deputatilor urmeaza sa decida daca da aviz pozitiv sau negativ pentru arestarea Elenei Udrea, Biroul Permanent al Camerei fiind convocat pentru joi la ora 12.00.

UPDATE 17.15: Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca a convocat Biroul Permanent al Camerei joi, la ora 12.00, pentru a se discuta cererea DNA de incuviintare a arestarii Elenei Udrea. Biroul Permanent va repartiza acest dosar si cererea DNA la Comisia Juridica, care in termen de trei zile trebuie sa incuviinteze sau nu solicitarea. Raportul va fi dezbatut in plenul Camerei Deputatilor, iar in acest ritm, probabil vom avea o decizie definitiva cel tarziu la sfarsitul saptamanii viitoare.

UPDATE: Dupa ce cererea procurorilor DNA va ajunge in Camera Deputatilor, se va intruni Biroul Permanent si se va transmite dosarul in care este incriminata Elena Udrea la Comisia Juridica, care va da o decizie daca incuviinteaza sau nu arestarea preventiva. Termenul este de trei zile, apoi raportul Comisiei Juridice va fi votat in Camera Deputatilor. Asadar, plenul Camerei va decide daca Elena Udrea va fi arestata sau nu.

De precizat ca dupa cererea DNA, Elena Udrea si-a inchis toate telefoanele.

Cercetarile in ceea ce o priveste pe Elena Udrea au fost extinse de catre procurorii anticoruptie in dosarul “Gala Bute”. Surse judiciare spun ca Elena Udrea ar fi primit un comision din contractele incheiate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cu anumite societati.

Procurorii cer arestarea  preventiva pentru fostul ministru al turismului, ceea ce presupune un nou aviz al comisiei juridice, urmat de votul colegilor Elenei Udrea, care vor trebui sa-si exprime acordul sau nu in privinta arestarii.

Astazi, Elena Udrea le-a transmis colegilor sai, in Parlament, sa nu se opuna cererii de urmarire penala, pentru ca despre asta era vorba pana acum.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.