Procurorul general al Romaniei, reactie la decizia CCR: Asteptam considerentele acestei decizii. Magistratii vor sa stie daca vor mai avea independenta

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 31, 2018 23:27

Procurorul general al Romaniei, reactie la decizia CCR: Asteptam considerentele acestei decizii. Magistratii vor sa stie daca vor mai avea independenta

Avem o prima reactie de la procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, la decizia data de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) in cazul Iohannis-Kovesi. Lazar a declarat ca asteapta motivarea acestei decizii, pentru ca a “inlatura eventuala ingrijorare”.

“Cu totii asteptam sa vedem ce contine motivatia CCR. Noi stim ca exista o independenta a magistratilor procurori si vor sa stie daca aceasta independenta va mai exista.

Poate profita intereselor cuiva si trebuie sa asteptam ca solutiile sa fie definitive sa putem discuta. Asteptam sa vedem considerentele acestei decizii, pentru a ne inlatura eventuala ingrijorare pe care colegii nostri o resimt”, a declarat Augustin Lazar.

Intrebat ce trebuie sa faca presedintele Klaus Iohannis dupa decizia CCR, Augustin Lazar a spus ca, “dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial, ea devine general obligatorie”.

El a adaugat ca nu a discutat cu Laura Codruta Kovesi dupa hotararea Curtii Constitutionale.

Amintim ca judecatorii Curtii Constitutionale au admis, miercuri, sesizarea Guvernului, dupa ce Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA.

Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca exista un conflict institutional intre Executiv si Presedintie.

Iti recomandam si: DNA trage un semnal de alarma dupa decizia CCR in cazul Iohannis-Kovesi: Ar putea fi afectata independenta magistratilor

Ministrul Justitiei: Nu exista decizie a CCR care sa nu fie respectata. Ateptam publicarea in Monitorul Oficial si fiecare sa isi indeplineasca obligatiile

Ludovic Orban: Decizia CCR are caracterul unei lovituri de stat si pune in pericol democratia Romaniei si Constitutia

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.