Procurorul general: Modificarile la Legile Justitiei vor bulversa in mod sigur Justitia

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 7, 2017 12:02
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

Procurorul general: Modificarile la Legile Justitiei vor bulversa in mod sigur Justitia

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, sustine ca modificarile la Legile Justitiei vor bulversa in mod sigur Justitia din Romania si a subliniat ca dorinta de a pune sub control Justitia este mai puternica decat ratiunea. 

Augustin Lazar a facut referire la la modul in care au fost votate miercuri amendamentele la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

“Nu as putea caracteriza activitatea Camerei Deputatilor, dar va pot spune un singur lucru: modificarea legilor Justitiei in aceste conditii improprii si fara sa avem studii de impact cu referire la rezultatele care s-ar produce va bulversa in mod sigur Justitia romana. Acest aspect se vede de catre orice persoana de buna credinta. Nu trebuie sa fii mare jurist pentru a intelege aceste lucruri”, a declarat joi Augustin Lazar la CSM, potrivit News.ro

Procurorul general sustine ca “dorinta de a pune sub control Justitia este mai puternica decat ratiunea”.

Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata miercuri pe articole intr-o sedinta maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind insa amanat pentru ca PSD – ALDE – UDMR nu au reusit sa stranga suficienti deputati pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptata de plen fata de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se indrepta impotriva magistratului care a savarsit o eroare din rea-credinta sau grava neglijenta.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.