Social

Procurorul Tiberiu Nitu ar putea fi revocat din functie, in scandalul coloanelor oficiale

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a intrat în vizorul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dupa ce este vizat de ancheta folosirii abuzive a coloanelor oficiale. Tiberiu Nitu va ajunge la CSM, unde s-ar putea discuta şi despre eventuala sa revocare de la Parchetul General, scrie realitatea.net.

Tiberiu Niţu, este acuzat că ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în noiembrie 2015.

Tiberiu Niţu ar putea fi schimbat din funcţie doar de preşedinte, în urma unei eventuale solicitări a ministrului Justiţiei. Mandatul lui Tiberiu Niţu expiră în data de 15 mai.

Procurorul general, Tiberiu Niţu, a mers, miercuri, la Ministerul Justiţiei, pentru a discuta cu ministrul Raluca Prună despre acuzaţiile ce i se aduc în dosarul Oprea, el refuzând să facă „speculaţii” legate de o eventuală demisie sau revocare a sa din funcţie.

Ministrul Justiției a declarat, miercuriu, că va discuta cu Procurorul general pe tema coloanei oficiale folosite de acesta și că va anunța o decizie în urma acestei discuții.

„Nu am făcut o analiză preliminară pe care să o pot comunica presei. Lucrez la acest lucru. Cred că și în privința domnului Nițu, ca în privința oricărui demnitar, rigoarea ne cere să discutăm cu această persoană”, a spus Prună.

Ministrul Justiției a subliniat că nu exclude nicio variantă de decizie. „Nu exclud nicio variantă, există posibilitatea revocării, iau în calcul orice fel de instrument pe care îl am la dispoziție”, a spus Prună.

Sursa: realitatea.net

Stiri pe aceeasi tema

Consiliul de Administratie al Metrorex l-a desemnat director general pe Dumitru Sodolescu

Ioana Badulescu

REZIDENTIAT 2017. Absolventii facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie sustin examenul de intrare in rezidentiat

Cristiana Petrariu Bota

Boboteaza sau Botezul Domnului in Iordan este marcata de credinciosi pe 6 ianuarie. Traditii si superstitii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult