ELITE-VERICOM
Economie

Producatorii de mezeluri Elit si Vericom au fost achizitionati de chinezii de la WH Group

Elit si Vericom, doi dintre cei mai importanti producatori de mezeluri din Romania, au intrat in proprietatea grupului chinez WH care le-a achizitionat prin intermediul Smithfield. Este o noua miscare prin care asiaticii isi consolideaza poztia pe piata de profil din Europa dupa ce in anul 2004 preluasera si combinatul Comtim Timisoara de la Agrotolvis, o firma italiana care detinea pachetul majoritar.

Luna septembrie a fost una importanta din punctul de vedere al tranzactiilor in care sunt implicati jucatori din industria carnii in conditiile in care, in urma cu cateva zile, compania mexicana Sigma Alimentos a cumparat 51% dintre actiunile Caroli Foods Group, unul dintre primii 10 jucatori in industria carnii.

Tranzactia chinezilor mai  trebuie aprobata de autoritatile de reglementare, scrie Reuters. Luna trecuta, chinezii au cumparat, tot prin Smithfield, si producatorii polonezi de carne Pini Polska, Hamburger Pini si Royal Chicken.

Compania WH Group, listata la bursa din Hong Kong, are vanzari anuale de 20 miliarde dolari.

In 2013, Smithfield Foods a fost preluat integral de catre chinezii de la Shuanghui (care s-au redenumit ulterior WH Group). Tranzactia s-a ridicat la 7,1 miliarde de dolari, incluzand si datoriile, si este, pana in prezent, cea mai mare achizitie a unei companii americane de catre una chineza.

Piata locala a preparatelor din carne depaseste 1,2 miliarde euro, avand jucatori precum Transavia, Caroli, CrisTim, Unicarm, Agricola Bacau, Angst, Fox sau Aldis.

Related posts

Demnitarul PSD Viorel Hrebenciuc – client al sucursalei elvetine al HSBC Private Bank

Corina Alexandru

Cum a reusit Tether sa prabuseasca pretul criptomonedei Bitcoin

Ioana Badulescu

NOUA LEGE A SALARIZARII UNITARE. Negocieri intre Guvern si sindicate, la ce concluzii s-a ajuns. UPDATE

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult