Prof.dr. Dan Olteanu
Social

Prof. Dr. Dan Olteanu, fondatorul scolii moderne de Medicina Interna, a decedat

Prof. Dr. Dan Olteanu, reputat gastroenterolog si fondator al scolii moderne de Medicina Interna, a decedat. In varsta de  80 de ani, medicul Dan Olteanu avea peste 45 de ani de activitate didactica si mii de pacienti examinati si tratati.

Medic Primar Medicina Interna si Gastro-hepatologie, Dan Olteanu era unul dintre cei mai buni experti in tratarea bolilor digestive functionale, precum si in endoscopia digestiva si punctia biopsica a ficatului si pancreasului.

Profesorul Dan Olteanu declara, intr-un interviu acordat Revistei Galenus, ca cele mai mari realizari ale carierei sale sunt formarea noilor generatii de tineri medici si succesele in diagnostic.

Formarea a numerosi tineri in cei 45 de ani de activitate didactica si, evident, succesele in diagnostic si terapie. Nu pot preciza care este cel mai frumos compliment primit. Am avut multumirea permanenta a unei activitati didactice si medicale, cred, de buna calitate„, spunea regretatul medic.

Intrebat ce sfaturi le=-ar da medicilor tineri care vor sa ii calce pe urme, profesorul Dan Olteanu a raspuns:

Nu este suficienta documentarea. Este necesara practica (examinarea de bolnavi, zilnic) si, de asemenea, prezenta unui maestru, a unui profesor care sa ajute orientarea tanarului. In general, o ora de citit literatura medicala pe zi asociata cu trei ore pe zi de examinat bolnavi aduce beneficii semnificative„.

Lumea medicala romaneasca si-a exprimat regretul pentru decesul profesorului Dan Olteanu.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti

Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucuresti a pierdut astazi una dintre personalitatile marcante ale comunitatii noastre academice.

Profesorul Dan Olteanu, Seful Disciplinei de Medicina Interna din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, a fost fondatorul scolii moderne de Medicina Interna de peste patru decenii, un mentor desavarsit pentru generatii intregi de studenti si medici, fascinati de talentul sau profesional si didactic. A fost creatorul Sectiei de Gastroenterologie din Spitalul Universitar, caruia toti ii datoram formarea.

Cuvintele sunt prea putine si prea sarace pentru a exprima intreaga noastra recunostiinta, a medicilor pe care i-a format cu o rara competenta, cu o mare rabdare si cu o totala daruire; a sutelor de studenti carora le-a conturat devenirea, a miilor de pacienti carora le-a daruit zile si ani….

Ne inchinam cu profund respect in fata personalitatii sale si il rugam pe Bunul Dumnezeu sa-i ocroteasca vesnicia!

Lumina lina, Domnule Profesor!„, transmite UMF Carol Davila.

Colegiul Medicilor din Bucuresti

Si Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Bucuresti a tinut sa transmita un mesaj de pretuire pentru prof.dr. Dan Olteanu.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti anunta cu profund regret trecerea in nefiinta a Prof. Dr. Dan Olteanu, reputat internist si gastroenterolog, creator de scoala medicala, sef de clinica in Spitalul Universitar Bucuresti. Ne vom aminti mereu eruditia, modestia si nobletea sufleteasca a Profesorului„.

 

Stiri pe aceeasi tema

Bilant coronavirus 22 septembrie: 1.059 de cazuri noi de COVID-19 si 45 de decese

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Educatiei cauta solutii pentru pregatirea profesorilor din invatamantul preuniversitar: Suntem singura tara din UE cu profesori necalificati

Cristiana Petrariu Bota

REZIDENTIAT 2017. Sunt 3565 locuri si posturi pentru medicina, 258 locuri pentru medicina dentara si 136 locuri si posturi pentru farmacie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult