Profesori, cumparatori de diplome. Mai multe cadre didactice ar fi beneficiat de gradatii si salarii mai mari in baza unor diplome si certificate de participari la simpozioane falsificate

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 19, 2018 12:36

Profesori, cumparatori de diplome. Mai multe cadre didactice ar fi beneficiat de gradatii si salarii mai mari in baza unor diplome si certificate de participari la simpozioane falsificate

Politistii din Ilfov a efectuat mai multe perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Dambovita la domiciliul unor persoane banuite ca ar fi falsificat diplome si certificate de participare la simpozioane menite in baza carora peste 35 de cadre didactice sa beneficieze de gradatii de merit si salarii mai mari.

„Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov au efectuat patru perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Dambovita si au adus la sediul politiei pentru audieri, 39 de persoane banuite de savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si inselaciune. Persoanele in cauza, doi barbati si doua femei, cu varste cuprinse intre 35 si 60 de ani, sunt banuite ca in perioada 2013-2017, ar fi falsificat si vandut mai multe documente, in baza carora peste 35 de cadre didactice, din cadrul mai multor institutii de invatamant din Judetul Ilfov, ar fi beneficiat de gradatii de merit”, arata Politia Ilfov, printr-un comunicat de presa.

Conform politistilor, aceste documente ar fi facilitat cumparatorilor accederea in cariera precum si obtinerea de beneficii salariale. Documentele falsificate constau in certificate de participare la simpozioane nationale si internationale precum si diplome care atesta cunostinte dobandite de participanti la diverse cursuri de specialitate.

Prejudiciul total cauzat este de peste 1.090.000 de lei. Cazul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.