Evaluare Nationala: Examenele de azi sunt invechite si nu sunt adaptate la gandirea elevilor
Examene

PROFESORI DE NOTA 10! O treime dintre elevii unei profesoare de Matematica din Bucuresti a luat 10 la Evaluare Nationala

PROFESORI DE NOTA 10! O treime dintre elevii unei profesoare de Matematica de la o scoala din Bucuresti a reusit sa obtina nota 10 la proba de Matematica din cadrul examenului national de Evaluare Nationala. Este vorba despre profesoara de matemativa Dana Radu.

Dana Radu este profesoara de Matematica la Scoala Generala nr. 56 „Jose Marti” din Bucuresti si diriginte al clasei a VIII-a A. Elevii de clasa a VIII-a ai profesoarei au sustinut, anul acesta, primul test serios din viata lor: Evaluarea Nationala. Cei de la HotNews scriu ca peste o treime din elevii profesoarei Dana Radu au reusit sa obtina nota 10 la proba de Matematica.

Mai exact, 12 din cei 31 de elevi ai clasei ai VIII-a A, clasa de Matematica din cadrul Scolii Generale nr. 56 „Jose Marti”, au reusit sa obtina nota 10 pe linie la aceasta proba.

Elevii povestesc, potrivit HotNews, ca au muncit mult la clasa si ca orele de Matematica au fost interactive, astfel incat sa le placa aceasta materie si sa le suscite interesul. De asemenea, elevii spun ca au fost motivati la ore sa iubeasca aceasta materie pe care, potrivit specializarii, au studiat-o intensiv.

„Doamna ne-a explicat tot ce trebuie sa stim. Am invatat cum sa redactam o problema, cum sa o rezolvam. A facut cu noi si performanta si lucruri de baza, asa am reusit. Am avut media 9 la matematica in clasa a VIII-a, dar asta nu m-a descurajat pentru ca stiam ca acest 9 al meu este de fapt un 10 plus in competitia deschisa. Ii multumesc mult pentru profesionalismul cu care ne-a inconjurat”, a spus Marta Marinescu, una dintre elevele sale.

„Lucreaza foarte mult cu noi in clasa si cred ca asta este foarte important. E foarte interactiva ora, iesim foarte multi la tabla, trebuie sa raspundem foarte mult si, daca nu raspundem noi, ne pune ea. Asa ca fiecare participa la ora si invata mult mai repede”, povesteste o alta eleva, Andreea Prigoreanu.

„Noi suntem clasa de Matematica din clasa a IV-a, mereu am fost o clasa care a invatat la matematica, nu a fost ceva special anul asta”, spune Rebeca Varzaru, eleva in aceeasi clasa, precizand ca in ultimele 2 luni la clasa au lucrat exclusiv subiecte la matematica pe formatul celor de la examen, preocupandu-se si de redactare, inainte de asta concetrandu-se pe geometria in spatiu.

Pe site-ul scolii sunt trecute rezultatele obtinute de elevii institutiei de invatamant la olimpiade iar numele profesoarei apare adesea pe langa cel al elevilor care au particpat si au plecat cu diplome de la diferitele concursuri scolare de matematica.

Dana Radu, alaturi de alti profesori cu rezultate similare, demonstreaza ca se poate face performanta si in sistemul public de invatamant, mai scriu cei de la HotNews.ro.

Elevii care au sustinut testarea de Evaluare Nationala 2016 trec acum prin emotiile Admiterii la Liceu. Conform Calendarului de Admitere la Liceu 2016, completarea fisei de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a are loc in perioada 8-12 iulie 2016, interval in care se va desfasura si introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere.

Pe 19 iulie 2016  urmeaza repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2016 – 2017. Pe 20 iulie 2016 se va desfasura afisarea in scolile gimnaziale a rezultatelor, adica a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in liceele din judet. Pe 20 iulie 2016 va avea loc afisarea de catre fiecare liceu a listei candidatilor repartizati in acea unitate.

Stiri pe aceeasi tema

Modificari in admiterea la liceu. Media claselor V-VIII ar putea fi inlocuita de media tezelor la Romana, Matematica si Istorie sau Geografie

Ioana Badulescu

BACALAUREAT 2015. Proba la limba materna a avut loc miercuri

Cristiana Petrariu Bota

EVALUARE NATIONALA 2015: Proba scrisa la Limba Romana are loc pe 22 iunie 2015

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult