3.8 C
România
21 februarie 2024
Universitatea de Vest din Timisoara organizeaza Conferinta de Inovare si TIC
Examene

Profesori universitari din 12 tari s-au reunit la Universitatea de Vest din Timisoara

Profesori universitari din 12 țări s-au reunit la UVT. Internaționalizarea programelor academice de studiu este o realitate la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). O dovedește și cel mai recent proiect derulat de către profesorii de la Contabilitate, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, în cadrul căruia, la sfârșitul săptămânii trecute, specialiști din domeniu din 12 țări s-au aflat într-o întâlnire de lucru la Timișoara.

Prin intermediul proiectului Erasmus+ ‘International Learning Platform for Accountancy’, reprezentanții a 12 universități de prestigiu din lume (Austria, Germania, Lituania, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Ungaria, Spania, Franța, SUA, Italia și Luxemburg) au fost prezenți la UVT, în cadrul unei întâlniri operaționale.

Participanții provin de la: University of Innsbruck, Austria; Friedrich Alexander University Erlangen Nurnberg, Germania; Vytauto Didziojo University, Kaunas, Lituania; University of Kavala, Institute of Technology, Grecia; Bournemouth University, Marea Britanie; Politechnic of Porto, Portugalia; Corvinius University, Budapesta, Ungaria; University of Vigo, Spania; University Bretagne-Sud Vannes, Franța. Acestora li se adăugă Southern Connecticut State University, New Haven, SUA, University of Urbino, Italia și University of Luxemburg.

Proiectul este un demers realizat, pe o perioadă de trei ani, de universități membre ale Association des Formations Européennes a la Comptabilite et a l’Audit și implică dezvoltarea unor studii de caz integrate în domeniul standardelor internaționale de raportare financiară, analizei financiar-contabile, auditului financiar, etica în contabilitate ori responsabilității sociale a companiilor.

Bioengineering Valley – Un proiect ambitios dezvoltat la UPB, asemanator cu Laser Valley de la Magurele, poate deveni un pol de cercetare de nivel mondial

‘Ulterior testării în cadrul a trei programe de studiu intensiv, cu participarea internațională a peste 200 studenți din cele 10 țări participante, plus Italia, Luxemburg și Statele Unite ale Americii (Budapesta-2015, Vannes-2016, Kavala-2017), studiile de caz vor fi disponibile pe o platformă online, a Universității din Innsbruck, pentru utilizare în cadrul actului de predare, în universități implicate. În toate cele patru arii dezvoltate prin proiect, cadrele didactice din Departamentul Contabilitate și Audit al UVT au avut contribuții atât în ceea ce privește construcția studiilor, dar și predarea în grupele internaționale de studenți’, a declarat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, responsabil de proiect din partea UVT.

‘Universitatea depune eforturi constante de internaționalizare a activității sale, ceea ce presupune atât crearea de oferte de studiu competitive la nivel european, cât și intrarea în parteneriate din care noi și colegii noștri de peste graniță avem de învățat. Au fost prezenți la Timișoara specialiști din 12 universități, o șansă importantă pentru a obține noi perspective asupra domeniului contabilității, care apoi să se regăsească în programele noastre și în modalitatea de predare’, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Proiectul creează premisele de schimburi de bune practici între profesorii și studenții participanți la programele intensive, studiile oferind posibilitatea realizării de comparații între soluțiile naționale și cele internaționale în domeniul contabilității.

Related posts

DEFINITIVAT 2021 – Noile reguli au fost publicate in Monitorul Oficial

Lucy Ionesco

EDU.RO a comunicat Rezultatele la Simularea examenului de EVALUARE NATIONALA 2016. Rezultate rectificate

Lucy Ionesco

UMF Iasi, anunt important pentru studentii care doresc sustinere pentru orientarea in cariera

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult