Profesori
Social

Profesorii ar putea primi stimulente de risc in valoare de 2.000 de lei, personalul nedidactic si auxiliar – 1.500 de lei

Profesorii ar putea primi stimulente de risc in valoare de 2.000 de lei, iar personalul nedidactic si auxiliar, in valoare de 1.500 de lei. Odata cu inceput noului an scolar, profesorii au inceput si ei lupta cu coronavirusul, motiv pentru care cativa senatori PSD au considerat ca merita un stimulent financiar. Initiativa legislativa a trecut, luni, de Senat si urmeaza sa ajunga pe masa Camerei Deputatilor. 

Senatorii au adoptat propunerea legislativa prin care se acorda in perioada starii de urgenta si de alerta stimulente de risc cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar si universitar de 2.000 de lei lunar si personalului nedidactic si auxiliar – 1.500 de lei lunar cu 85 voturi “pentru”, 25 impotriva si 13 abtineri.

Propunerea legislativa pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din invatamant pe intreaga durata a starii de alerta si urgenta, ca urmare a riscului raspandirii coronavirusului SARS-COV 2, a fost initiata de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stanescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc si Radu Preda.

„Cadrele didactice si personalul didactic auxiliar si cel nedidactic din invatamantul preuniversitar si universitar de stat, din invatamantul particular acreditat si din unitatile de invatamant preuniversitar infiintate in structura institutiilor de invatamant superior vor primi un stimulent de risc in cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii coronavirusului”, prevede propunerea legislativa amendata in Senat.

Potrivit propunerii legislative, stimulentul de risc nu se cuprinde in baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale, contributiei de asigurari sociale de sanatate, respectiv al contributiei asiguratorii pentru munca.

In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a legii, guvernul va emite normele de aplicare ale legii, se mai arata in proiectul de act normativ.

Liderul grupului PSD din Senat, Radu Preda, a apreciat ca personalul din invatamant merita ajutorul, „pentru ca educa si cresc oameni”. „Am invatat in aceste luni ca solidaritatea si respectul pot face diferenta si ca ei care sunt numiti eroii zilelor noastre pot si trebuie sa fie recompensati. (…) Este un ajutor pe care acest eroi il merita, pentru ca cresc si educa oameni, dincolo de salarii taiate sau promisiuni nerespectate. Pentru ca azi se vrea ca scoala sa fie un servitor electoral si un (…) agent de propaganda pentru Guvernul PNL. Repet: Romania are nevoie de medici buni si de profesori dedicati, dar si ei, la randul lor, au nevoie de sprijin si de recunostinta. De aceea, in numele parlamentarilor PSD, le spun ‘Multumim ca faceti Romania bine!’”, a afirmat Preda la dezbaterea proiectului, in plenul Senatului.

Stiri pe aceeasi tema

1 Martie la Chisinau. Traditia martisorului trebuie pastrata, reinvie natura dupa o iarna geroasa

Cristiana Petrariu Bota

Dezvaluirile din Sanatate continua! Seful spitalului Sf. Maria: Am fost amenintat de fostul ministru al Sanatatii

Cristiana Petrariu Bota

Accident in Brasov, pe DN1, intre Dridif si Voila spre Fagaras. Patru persoane au murit

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult