5.9 C
România
10 decembrie 2022
Salarii profesori
Social

Profesorii, obligati de Ministerul Educatiei sa se imbrace decent si sa aiba o tinuta morala demna

Daca pana acum elevii erau cei huliti pentru tinutele vestimentare de multe ori neconforme cu statutul lor, de aceasta data Ministerul Educatiei ii ia la ochi si pe profesori. Acestia vor avea parte de reguli stricte de morala si vestimentatie, potrivit unui proiect de regulament scolar publicat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Potrivit proiectului de regulament scolar, profesorii vor fi obligati la o tinuta morala demna, o vestimentatie decenta si un comportament responsabil. Proiectul privind Regulamentulul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, a fost pus in dezbatere publica, vineri, de Ministerului Educatiei.

Proiectul Ministerului Educatiei prevede printre altele ca profesorilor le este interzis sa desfasoare actiuni care pot afecta viata intima, privata si familiala a elevilor.

HotWeek.ro iti recomanda si: Test de evaluare nationala in istoria invatamantului romanesc 1989 – 2014

Alte conditii care trebuie indeplinite de profesorii din preuniversitar sunt sa aiba studiile cerute de postul ocupat, sa fie apti din punct de vedere medical si capabili sa relationeze cu elevii, parintii si colegii.

Personalului din invatamantul preuniversitar ii este interzis sa aplice pedepse corporale, precum si sa agreseze verbal, fizic sau emotional elevii si/sau colegii.

Din acelasi proiect mai aflam ca scolile si liceele se organizeaza si functioneaza independent de orice ingerinte politice sau religioase. In scoli este interzisa crearea si functionarea oricaror formatiuni politice, organizarea si desfasurarea activitatilor de natura politica si prozelitism religios.

Multe dintre prevederile regulamentului sunt deja incluse in proiectul Codului etic pentru invatamantul preuniversitar, dar si in documente elaborate de inspectorate scolare.

Related posts

Avocatul Elenei Udrea: Decizia ICCJ va fi atacata prin toate mijloacele legale. Decizia de a se intoarce din Costa Rica este una personala

Ioana Badulescu

Directorul Mediafax, Claudiu Pandaru, si-a dat demisia

Lucy Ionesco

AUTOSTRADA IASI – TARGU MURES. Tronsonul Iasi – Targu Neamt va fi scos la licitatie in acest an

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult