Salarii profesori
Social

Profesorii primesc o veste buna! Pot iesi la pensie la cerere, inainte de limita de varsta

Profesorii primesc in sfarsit o veste buna, dupa dezamagirea primita prin prevederile ordonantei privind salarizarea bugetarilor, care de departe nu le satisface cerintele! Profeosrii vor putea iesi la pensie la cerere, inainte de limita de varsta prevazuta de lege. Prevederea se afla deocamdata la stadiul de propunere legislativa la Camera Deputatilor, insa sunt sanse mari sa primeasca unda verde de la parlamentari.

Proiectul de lege a fost initiat de un grup de senatori social-democrati, care a depus documentul la Camera Deputatilor. Proiectul de lege vine sa completeze Legea educatiei nationale si prevede ca personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani inainte de limita de varsta.

„Personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislația în vigoare, dacă are o vechime în învățământ de cel puțin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani bărbații”, se arata in proiectul de lege, citat de Romania TV.

Iti recomandam si: SALARIZARE 2016. Ordonanta privind salariile bugetarilor, publicata in Monitorul Oficial. Ce salarii vor avea profesorii si medicii

Universitatile cer Guvernului sa retraga ordonanta privind salarizarea profesorilor

Proiectul de lege se va afla in dezbatere publica la Camera Deputaților pana in data de 26 septembrie.

„Pe de altă parte, există angajați care își doresc pensionarea, la cerere, pentru că nu se mai află în posibilitatea fizică sau psihologică să răspundă cerințelor de eficiență ale sistemului de învățământ actual într-o continuă schimbare, iar acest fapt se reflectă în rezultatele elevilor. Există, de asemenea, cadre didactice care demonstrează competență și după îndeplinirea vârstei de pensionare. Acestora legea le permite să rămână ca titulari în sistemul de învățământ încă trei ani peste vârsta standard de pensionare. Astfel, pentru a echilibra balanța considerăm că propunerea este întemeiată. Dacă legea permite activarea cadrelor didactice, la cerere, trei ani după împlinirea vârstei de pensionare să li se permită și pensionarea acelor angajați care consideră că nu mai sunt apți de rezultate în învățământ, tot cu trei ani, dar anterior vârstei de pensionare”, se arată în expunerea de motive.

Printre initiatorii acestui proiect legislativ se numara Liviu Pop, Ecaterina Andronescu si Mihai Fifor.

Calendarul de admitere la liceu si scoala profesionala – Iulie 2016

Stiri pe aceeasi tema

Romanii au foarte putina incredere in spitalele de stat, insa ii apreciaza pe medici – Sondaj IMAS

Cristiana Petrariu Bota

Femeie injunghiata pe Aeroportul din Sibiu de fostul sot. Fiica lor este medic rezident si i-a acordat primul ajutor

Cristiana Petrariu Bota

Cursurile in scolile si gradinitele din Bucuresti ar putea fi suspendate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult