Profesorii protesteaza in scoli, nemultumiti de haosul din sistem: Deciziile luate peste noapte bulverseaza activitatea didactica

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 26, 2019 13:52

Profesorii protesteaza in scoli, nemultumiti de haosul din sistem: Deciziile luate peste noapte bulverseaza activitatea didactica

Profesorii protesteaza in scoli, nemultumiti de haosul din sistemul de educatie. Federatia Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” anunta ca profesorii vor purta de marti banderole tricolore, in semn de protest fata de deciziile luate peste noapte, care nu fac altceva decat sa bulverseaze activitatea didactica. 

Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret“, condusa de Marius Nistor, sustine ca “haosul creat de legislatie a dus la o stare conflictuala generala” si vine si cu o lista de revendicari. 

,,Haosul creat de legislatie a dus la o stare conflictuala generala”, spun profesorii, care au si o lista de revendicari.

Presedintele Federatiei “Spiru Haret”, Marius Nistor, a explicat la Realitatea TV care sunt motivele de nemultumire ale profesorilor.

“Legislatia haotica, deciziile luate peste noapte bulverseaza activitatea didactica. Suntem nemultumiti si de lipsa preventiei violentei in scoli, de disfunctionalitatile pe legea salarizarii. Este inadmisibil ca legea bugetului sa fie votata abia in februarie in Parlament si ca iresponsabiliatea politicienilor sa afecteze sistemul de invatamant”, a spus Marius Nistor.

Printre solicitarile sindicatului se numara finalizarea pana la 31 martie a celor 3 legi ale educatiei promise de guvernul Dancila, majorarea costului standard per elev, “calcularea corecta a sporurilor si indemnizatiilor la nivelul salariilor in plata”, stoparea violentei in scoli si asigurarea profesorilor de sprijin, a consilierilor psihopedagogi, precum si a finantarii suplimentare pentru unitatile de invatamant de masa cu clase in care sunt inscrisi copii cu cerinte educationale speciale.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.